Vođa kavačkog klana uhapšen u Bugarskoj?!

Autor:

Policija je u Bugarskoj uhapsila P.K. (42), jednog od navodnih vođa kavačkog klana. Uhapšen je po poternici zbog služenja zatvorske kazne za pokušaj ubistva.

Vođa kavačkog klana uhapšen u Bugarskoj?! Foto: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac

Kako je saopšteno iz Uprave policije, nakon duže i intenzivne saradnje sa inostranim partnerima, a posebno sa policijama Francuske, Nemačke, Portugalije, Španije i Bugarske, slobode je na teritoriji Bugarske lišen P.K. (42), koji je posedovao lažna portugalska dokumenta na ime Branco Daniel.

Intenzivnom komunikacijom između NCB Interpol Sofija i NCB Interpol Podgorica nesporno je utvrđeno da se radi o P.K. On se potražuje po međunarodnoj poternici NCB Interpol Podgorica koja je raspisana na osnovu naredbe Osnovnog suda u Kotoru, radi izvršenja kazne zatvora u trajanju od jedne godine izrečene zbog krivičnog dela pokušaj ubistva.

Policijski službenici su odmah po raspisivanju međunarodne poternice otpočeli sa aktivnostima ciljanog traganja za ovim licem kojom prilikom je sa policijskim službama više zemalja utvrđeno da se P.K. korišćenjem više lažnih identita, krio na teritorijama više zemalja Evropske unije.

Nakon prikupljanja svih potrebnih podataka o trenutnom lažnom identitetu koji koristi i njegovog lociranja, on je efikasnom akcijom policije Bugarske lišen slobode.

Sledi komunikacija nadležnih organa dve države radi izručenja ovog lica Crnoj Gori, naveli su iz Uprave policije.

Povezano

Sve vesti