Slučaj Dragičević: Otac napadnut tokom protesta?

Davor Dragičević, otac ubijenog Banjalučanina Davida Dragičevića, poručio je da sa građanima ostaje do jutra ispred zgrade Policijske uprave Banjaluka. Na protestu se dogodio incident.

Slučaj Dragičević: Otac napadnut tokom protesta? Foto: Vedran Ševčuk, mondo.ba

Banjaluka i Republika Srpska još čekaju na odgovor - kako je nastradao mladić David Dragičević, a njegov otac Davor ne odustaje od potrage za istinom.

David Dragičević nestao je 17. na 18. mart ove godine, a njegovo telo nađeno je 24. marta na ušću Crkvene u Vrbas. Otac nesrećnog mladića, Davor, rekao je ranije da je njegov sin otet 18. marta, a potom nekoliko dana mučen, drogiran, potom ubijen i bačen u rečicu Crkvenu.

"Slučaj Dragičević" ide na sud u Strazbur

Davor Dragičević večeras protestuje ispred PU Banjaluka sa nekoliko deesetina građana apelujući na nadležne da se slučaj reši. Kako je rekao, tu će i prenoćiti.

Inače, ranije danas se tokom protesta na Trgu Krajine dogodio verbalni sukob između Davora Dragičević i Đ.M. iz Brčkog, prenosi Srna.

pravda za davida, davor dragičević Foto: Vedran Ševčuk, mondo.ba

Policija je privela Đ.M koji se nalazi u službenim prostorijama Policijske stanice Centar u Banjaluci na ispitivanju.

"Oko 30-ak članova grupe "Pravda za Davida" potom se okupilo ispred Policijske uprave Banjaluka, a sa njima su i dva kandidata PDP-a za poslanike u Narodnoj skupštini Republike Srpske Adam Šukalo i Draško Stanivuković, i predsednik udruženja "Restart" Stefan Blagić", javlja Srna. 

Na Facebook grupi “Pravda za Davida” objavljen je snimak sukoba.

pravda za davida, davor dragičević Foto: Vedran Ševčuk, mondo.ba

Dragičević je istakao da je na Trgu večeras dobio pretnju smrću i da je povučen za ruku.

Kako javlja reporter Monda, ispred PU Banjaluka se nalazi stotinak ljudi, a evo kako je bilo na licu mesta oko 20 časova.

Izvor: Mondo

Povezano

Sve vesti