Nastavlja se akcija BESPLATNIH pregleda

Ministarstvo zdravlja ponovo organizuje akcije besplatnih pregleda, a evo koji pregledi su sada u pitanju.

Nastavlja se akcija BESPLATNIH pregleda Foto: MONDO/Zora Ćirković

Akcija besplatnih preventivnih pregleda koju je u cilju rane dijagnostike i promocije prevencije kao najefikasnijeg načina brige o sopstvenom zdravlju pokrenulo Ministarstvo zdravlja, shodno velikom interesovanju građana, biće nastavljena ove jeseni. 

Već u nedelju, 23. septembra, u periodu od 9 do 16 časova, svi građani Srbije, i oni koji iz bilo kojeg razloga nemaju zdravstveno osiguranje, moći će da u kliničko-bolničkim centrima i opštim bolnicama širom zemlje urade tumor markere jajnika i prostate, provere pritisak i krvnu sliku i urade EKG.

Veliku podršku i značajno interesovanje građana za ovom akcijom Ministarstva zdravlja potvrđuje podatak da je u devet dana akcije pregledano više od 170.000 građana Srbije, odnosno blizu 20.000 građana svake poslednje nedelje u mesecu. 

To je ujedno i najbolji motiv da Ministarstvo zdravlja nastavi da organizuje preventivne preglede i akcije ovog tipa, ali i edukuje građana Srbije o značaju prevencije, pravovremene dijagnostike i terapije, kako bi kod što većeg broja pacijenata bolest bila otkrivena na vreme, a životi sačuvani. 

U skladu sa tim, svi preventivni pregledi koje Ministarstvo zdravlja bude organizovalo do kraja 2018. godine biće deo kampanje "Rak je izlečiv" koju Ministarstvo zdravlja organizuje sa Javnom medijskom ustanovom RTS.

Povezano

Sve vesti