"Srbi slave Tuđmana"?! Pogledajmo video bolje

Autor:

Hrvatski mediji bruje o tome kako su navodno članovi jednog srpskog kulturno-umetničkog društva u Hrvatskoj uvežbavali pesmu u kojem slave Franju Tuđmana. Ali, video baš i nije uverljiv.

10
A- A A+
ilustracija Foto: Mondo/ Stefan Stojanović ilustracija

Hrvatski mediji su kao "senzacionalnu vest" plasirali priču o tome kako se pojavio snimak na kojem se vidi i čuje kako članovi srpskog kulturno-umetničkog društva "Vuk Karadžić" u Hrvatskoj navodno slave pokojnog Franju Tuđmana, bivšeg predsednika Hrvatske i jednog od najodgovornijih za rat i stradanja ljudi u bivšoj Jugoslaviji.

Čuje se muški glas koji peva: "Oj, Tuđmane, diko naša..."... uz pratnju orkestra.

Anonimni gledalac je poslao snimak na adresu hrvatske televizije RTL koja je u emisiji "Direkt" plasirala ovaj materijal, uz opasku voditelja Zorana Šprajca:

"Da, da, dobro ste videli. Srbi u Hrvatskoj pesmom i plesom slave prvog hrvatskoj predsednika Franju Tuđmana. Ko ne veruje neka pogleda još jednom".

Video možete da pogledate OVDE, ali trebalo bi malo bolje analizirati snimak (pogledajte kretanje igrača u kolu i usne harmonikaša). Mnogi komentarišu da je "fejk" (namešten, lažan).

Povezano

Sve vesti