• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Radim najbolje što mogu za srpsku kulturu"

Izvor mondo.rs

Ministar kulture i informisanja kaže da ima pravo da komentariše pojave vezane za kulturni duh Srbije, kao i da ne razmišlja o smeni ili otkazu, nakon polemike o rijalitijima.

 Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević u Jutarnjem programu TV Prve o rijalitijima Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević je gostujući u Jutarnjem programu televizije Prva govorio o "poplavi" rijalitija koji su zahvatili naše televizije, o komentaru premijerke Ane Brnabić da ovakvi programi nisu u nadležnosti ministarstva, ali i o komentarima zašto se baš sad setio da govori o ovoj vrsti programa.

RIJALITI PREPUCAVANJE: Novi akteri! (ANKETA)

 "O ovome sam pričao i pre dve godine, odmah nakon što sam postao ministar. Narodu se ne može ugoditi, uvek će niti onih koji će komentarisati, zašto nisam ili jesam nešto uradio. Smatram da imam pravo da tumačim sve društvene pojave vezane za kulturu Srbije", rekao je ministar u Jutarnjem programu.

Na pitanje da li je stanje u društvu i medijima konačno probudilo jednog ministra kulture, Vukosavljević kaže da su o ovom pitanju govorili i njegovi prethodnici, ali da su sada njegovi komentari "nekome zasmetali", pa je došlo do ovakvog odjeka u javnosti.

Takođe, ministar ima spreman odgovor i na konstataciju premijerke Srbije da "rijaliti nisu u nadležnosti vlade".

"Vlada ima mnogo posla, slažem se, ali i kao ministar smatram da i ovome mora da se govori. Kažete da rijalitija ima svuda u svetu...Nisam siguran da ih ima u Kini ili Rusiji".

Podsetimo, ministar kulture i informisanja i vlasnik i generalni direktor Pink medija grupe Željko Mitrović polemisali su prethodnih dana o uticaju rijaliti programa na medijsku scenu Srbije, kada se ministar založio za restriktivnije uslove za emitovanje rijaliti programa i kada je ocenio da oni negativno utiču na mentalno stanje nacije zbog sadržaja koje promovišu.

Mitrović: Samo je rejting važan!

Komentari 15

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Nion013

Daj otkaz,spasi obraz ...

Milan Sd

Udarili na čupavu baba julu!

Deda Milan

Brvo za ministra!!! Odakle Mitroviću toliko bogatdtvo dali od menica što čuvamo u ladcama za preporod Srbije? Na sledećim izborima neka za premijerku glasaju oni što gledaju rijaliti pa da vidimo koliko ih ima?

SERIJE