Radojičić: Beograd svetska destinacija

Autor:

Ponosan sam što Beograd iz godine u godinu postaje sve popularnija i profitabilnija turistička destinacija, rekao je u intervjuu za današnji "Kurir" gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić.

Radojičić: Beograd svetska destinacija Foto: MONDO/Lana Stošić

"S velikim zadovoljstvom mogu da kažem da, i prethodnih godina kao i ove godine, beležimo rast u turizmu. Za ovu godinu precizniji podatak je da je za 13 odsto veći broj noćenja, a to je otprilike oko milion i sto hiljada noćenja u ovoj godini za prvih sedam meseci. Vrlo smo ponosni i smatram da je veoma značajno da imamo ovakav trend i da se on zadrži dalje", rekao je gradonačelnik.

On je naveo da najveći broj turista dolazi iz Turske, a primetan je i rast turista iz Kine.

"Takođe, turisti iz zemalja okruženja nam tokom cele godine dolaze u Beograd, a najviše za Novu godinu. Ruski turisti su veoma zainteresovani, veliki ih je broj i biće ih sve više. Generalno, Beograd je veoma interesantna destinacija za mnoge u svetu", rekao je Radojičić.

Turiste najviše interesuju istorijske znamenitosti grada Beograda, ali i prirodne lepote.

"Sada kada smo renovirali Narodni muzej i Muzej savremene umetnosti, kao i Muzej Nikole Tesle, postali su veoma popularni. Ideja je da napravimo nov i veći muzej", kaže gradonačelnik Beograda.

Povezano

Sve vesti