"Ako narod to neće da gleda, neka promeni kanal"

Autor:

Među političarima, rasprava o rijalitijima se nastavlja.

"Ako narod to neće da gleda, neka promeni kanal" Foto: Mondo/Goran Sivački

Sve je počelo od ministra kulture i informisanja Vladana Vukosavljevića koji je "udario" na rijalitije i osudio sadržaj poput Zadruge na televiziji Pink. Željko Mitrović mu je odgovorio, pa su razmenili nekoliko uvreda, a u raspravu se nakon toga uključila i premijerka Ana Brnabić, kao i Dragan Đilas.

 Sada se i potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović pridružio diskusiji i istakao da svako u Vladi ima pravo na svoje mišljenje, ali da ne misli da ministri treba da uređuju privatne medije.

"Ana Brnabić je vrlo jasno rekla da nije na Vladi da se bavi rijalitijima, već da za to postoje nezavisna regulatorna tela. Ministar kulture je prvi krenuo u disciplinovanje medija, sutra će možda da kaže šta treba da bude u vašoj novini... Međutim, neka je ministar to rekao, on je izneo svoje mišljenje. Ana Brnabić je premijer, ona je izabrala Vladu, taj ministar je izabran na njen predlog i ona je iznela svoje mišljenje", rekao je Stefanović.

Na konstataciju da nije stala na stranu svog člana kabineta u tom ratu oko rijalitija, Stefanović kaže da se Brnabić nije svrstavala.

Ana Brnabić: Evo ko je uveo rijalitije u Srbiju

"Ne mislim da ministri treba da uređuju privatne medije. Ako narod to neće da gleda, neka promeni kanal", istakao je Stefanović.

On je rekao i da mu je zasmetalo što Vukosavljeviću ne smeta što je u njegovu zaštitu prvi pritrčao Dragan Đilas.

"To što njemu ne smeta da otac rijalitija u Srbiji bude njegov zaštitnik, meni mnogo govori o Vukosavljeviću. Đilas samo sticajem okolnosti nije hteo otvorenije da stane uz ministra kulture, a vrlo jasno je bio na njegovoj strani da bi napao Pink. To da čovek koji je doveo rijalitije u Srbiju, zaradio lep novac na tome, danas kaže da Srbiji ne treba rijalitiji, pa to je tragikomično", ocenio je Stefanović ističući da je premijerka reagovala na ispravan način.

Povezano

Sve vesti