MONDO/Tanjug

RASPUCAVANJE: Vesić poziva Đilasa na TV duel

Autor:

Osnivač Saveza za Srbiju Dragan Đilas traži od RTS-a da pročitaju njegov demanti na, kako kaže, laži koje je o njemu izneo zamenik gradonačelnika Goran Vesić u subotu u jutarnjem programu, a Vesić mu odgovara pozivom na TV duel.

135
A- A A+
goran vesić, beer fest kzn, Foto: Mondo/Stefan Stojanović


"Neka medijski tajkun Đilas predloži televiziju sa nacionalnom pokrivenošću, termin i voditelja. Za mene je TV duel prilika da građane Srbije ponovo upoznam sa zloupotrebama koje je Đilas vršio dok je bio na vlasti. Biće to prilika i da građani Srbije saznaju kako se Đilas obogatio dok je bio Tadićev direktor Narodne kancelarije, Koštuničin ministar i tajkunski gradonačelnik", naveo je Vesić.

Vesić se, kaže, nada da je "Dragan Đilas dovoljno hrabar da izađe na TV duel umesto što se krije iza saopštenja".

Na svom Twitter nalogu Đilas je ranije danas naveo da je uputio dopis javnom servisu u kojem je, kako kaže, taksativno nabrojao "sve laži u kojima je direktno pominjan", a koje je Vesić izneo u subotu gostujući u jutarnjem programu RTS-a.

Đilas je večeras izjavio da je jasno ko uređuje program RTS, a Vesić je na to uzvratio da je Đilasov odgovor kukavički i da ne sme da pristane na sučeljavanje.

"Ustanovili smo ko je glavni urednik svih TV sa nacionalnom frekvencijom. Vesić nudi da izaberem televiziju, emisiju i voditelja za duel sa njim!? Ovo je istorijski trenutak da su priznali da Vučić kontroliše sve televizije! Sačekaću da se RTS ohrabri da na klevete odgovorim istinom", napisao je Đilas na Tvitteru.

Vesić, međutim, uzvraća da je, kada je ponudio Đilasu TV duel, bio siguran da on ne sme da pristane na sučeljavanje.

"Samo me je interesovalo kako će da obrazloži svoje bežanje. Kaže Đilas da uređujem medije jer mu nudim TV duel? Pa vas pedeset iz opozicije je do sada nudilo Vučiću TV duel. Da li to znači da svi ti liderčići opozicije uređuju sve te televizije?", naveo je Vesić.

On konstatuje da posle Đilasovog dana'njeg odgovora konačno jasno da on ne sme na TV duel gde neko može da mu odgovori.

Povezano

Sve vesti