mondo.rs

Borković udaren, vređan i - diskvalifikovan!

Autor:

Najbolji srpski automobilista ostao je bez bodova u trkama serije TCR Evropa u Monci.

Šanse Dušana Borkovića da se bori za titulu u šampionatu TCR Evropa značajno su umanjene nakon serije incidenata koji su se odigrali u nedelju na stazi u Monci.

Osim što je zbog nesportskog poteza Bendžamina Lesensa ispao sa staze i pre vremena završio drugu trku, njemu je zbog konflikta koji su izazvali vodeći u generalnom plasmanu, Mikel Askona i članovi njegovog tima, oduzeto 10 bodova osvojenih u subotu!

Tako po završetku pretposlednjeg vikenda sezone Borković ima 134 boda i zauzima treće mesto, iza Askone sa 164 i Žan Karla Vernea sa 145 bodova.

Borković je u nedelju startovao sa pete pozicije i odličnim startom odmah izbio na treće mesto.

Imao je odličan prolaz i kroz prvu krivinu, ali već u sledećoj mu je Lesens krajnje nesportskim potezom zatvorio krivinu, udario ga i primorao ga da je "iseče". Zatim je došlo do drugog kontakta između njih dvojice, posle čega je Borkoviću eksplodirala guma.

Sa nesportskim ponašanjem je nastavljeno i posle trke, kada je Mikel Askona verbalno napao Dušana, a neko iz njegovog tima i fizički.

Italijanska policija ispitala je sve aktere ovog događaja i utvrdila da Borković nije inicirao sukob, ali organizacija TCR Evropa nije uzela u obzir ovu činjenicu kada je kaznila našeg vozača oduzimanjem bodova. Sa druge strane, Askona je ostao nekažnjen.

Tim Dušana Borkovića najavio je da će uložiti žalbu.

"Posle trke sam išao da popričam sa Lesensom o ponašanju na stazi, razgovarali smo i sve se mirno završilo. Kada sam izašao iz njegovog boksa, koji se nalazi preko puta Askoninog, on me je napao verbalno jer sam ga udario pošto mi je pukla guma. Počeo sam da mu objašnjavam da ja nisam mogao da kontrolišem auto, kada me je iznenada napao i verbalno i fizički neko iz njegovog tima. Ništa mi drugo nije preostalo nego da se branim, ali se na žalost samo to vidi na snimku", rekao je revoltirani Borković.

Vozač "NIS Petrol" tima posebno je ljut što konkurenti nisu imali razumevanja ni za njegovu trudnu suprugu.

"I posle mog odlaska je neko iz Askoninog tima nastavio da vređa moju suprugu i zatim je odgurnuo. Na svu sreću, nije je ozbiljno povredio, a ja sam kažnjen oduzimanjem jučerašnjih poena. Stvarno neshvatljivo".

Poslednji trkački vikend na programu je 20. i 21. oktobra u Barseloni, kada će se i odlučivati o novom šampionu serije TCR Evropa.

Vozač tokom jednog vikenda može da osvoji najviše 55 bodova.

Povezano

Sve vesti