"Ako vam neko traži nešto u ime SNS, oterajte ga..."

Autor:

"OTERAJTE U MAJČINU svakog ko dođe i pozove se na mene i nešto traži od vas a što je potrebno za SNS", poruka je Aleksandra Vučića, lidera naprednjaka i predsednika Srbije građanima.

187
A- A A+

Na sednici Glavnog odbora Srpske napredne stranke, lider te partije i predsednik Srbije Aleksandar Vučić optužio je pojedine ljude iz svoje stranke (koje nije imenovao) i funkcionere da su skloni korupciji!

"Imamo visoke funkcionere stranke, koji sa direktorima javnih preduzeća, i to uopšte neću da krijem od javnosti, razgovaraju da 'moraju uskoro da dođu promene u Vladi Srbije'. Pa kažu: 'Odneću ja Vučiću pare, pa ću tako da ga kupim, da mi obezbedi da postanem ministar odbrane ili ne znam čega drugog'. Ajd' da vidim, dođite, donesite pare, pa da vidim šta ćete da branite - ministarstvo ili rešetke u zatvoru", rekao je Vučić, dodajući da ga takvo ponašanje tih pojedinaca "više podseća na funkcionere Saveza za Srbiju i one koji su opljačakali Srbiju kada su bili na funkciji"..

Potom je imao poruku za javnost:

"Kad god se neko pozove na mene i traži nešto da je potrebno za SNS, OTERAJTE GA U MAJČINU jer taj nikada ništa nije uradio za SNS, već je u pitanju lopuža koju odmah treba prijaviti u prvoj policijskoj stanici". 

Vučić je upitao kada je predsednik Kine bio u Srbiji, ili premijer Kine, pre dolaska na vlast SNS. "Niko ne može da se seti jer nije bio 40 i 50 godina", dodao je on.

Vučić je izjavio da je našoj zemlji bilo potrebno rešavanje gorućih pitanja i da se posle četiri godine uspelo.

"Posle pobede i formiranja koalicione vlade, stvari u zemlji smo uspeli da stabilizujemo, da velikim reformama okrećemo stvari u Srbiji."

Vučić kaže da je malo ko imao vere.

"Čak i u ovoj sali su mislili, da izdržimo dve, tri godine na vlasti. Srećom većina je verovala da moćemo da uradimo velike stavri. Počeli smo da ostarujemo naše snove. Srbija je 2014. godine kada smo dobili ogromnu podršku naroda, krenula u velike ekonomske reforme. Proveli smo za nekoliko meseci  - i penzionu reformu, reformu radnog zakonodavstva, uspeli smo da oporavimo srpski budžet, da naš ekonomski rast bude u plusu. Možemo da se pohalimo da treću  godinu za redom imamo sufiscit,. ali problem su lokalne samoporave koje smo upozoravali da moraju na isti nači , štedljivo da se odnose", precizirao je Vučić.

Predsednik SNS je kazao da je nezaposlenost smanjena.

"U Novom Sadu nismo imali 40 godina fabriku. Otvorili smo i naučni istraživački centar, četiri fabrike za pet dana u Nišu. Svakog od tih investitora smo doveli. Doveli smo fabrike u Vladičin Han, Lebane, Čačak, u Kruševac Krombert i Šumbert."

Vučić kaže da su u tom periodu pokazali "da možemo da se izborimo sa najvećim problemima, imali smo saveznike u narodu, penzionerima koji nisu ni kukali ni žalili."

"Danas smo jedna od zemalja sa najvišim rastom u Evropi i to mora da se nastavi", naglasio je Vučić i dodao da smo "uspeli smo jer smo rekli da je Srbija nezavisna i suverena zemlja.

"Na putu smo EU, ali nismo okrenuli leđa ni Ruskim prijateljima."

Prethodna sednica glavnog odbora naprednjaka održana je u novembru prošle godine.

Povezano

Sve vesti