Haos u Podgorici: Požari, olujni vetar, nema struje!

Autor:

Jak severni vetar napravio je haos u Podgorici, lomio stabla i izazvao saobraćajni kolaps, veći deo grada bio je bez struje oko dva sata, a usled jakog vetra bilo je više požara i jedna kuća je izgorela.

2
A- A A+

Požar Stari Aerodrom Foto: MONDO


Na području Podgorice, prema poslednjim podacima, požar je jedino još u Lješanskoj nahiji.

Komandir službe Zaštite i spasavanja Andrija Čađenović je agenciji MINA kazao da ipak dolazi do pojave manjih požara, ali da ih vatrogasci gase veoma brzo, odmah nakon dolaska ekipe na teren.

"Aktivan je još požar u Lješanskoj nahiji. Obilazimo i lokacije na kojima se nalaze objekti koji su bili zahvaćeni požarom.Ostale manje požare ugasimo za deset ili 15 minuta u proseku", rekao je Čađenović.

Kako prenosi RTCG, zbog olujnog nevremena na području Podgorice danas je bilo aktivno više požara, ali su sada svi veći požari ugašeni, dok je u Zagoriču izgorela jedna kuća.

Ranije tokom dana, semafori u Podgorici nisu radili, pa je nastao saobraćajni kolaps na ulicama. Vetar je obarao i drveće.

 Ekipe gradskih službi uklanjaju drveće koje je palo na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog, a gradonačelnik Vuković je na terenu i obilazi ugrožena područja, javili su mediji tokom popodneva,

LUDO VREME! U Subotici 10 stepeni, u Dimitrovgradu 28

"Vijesti" pišu da je oko 15:30 časova u Podgorici je duvao vetar jačine oko 80 km na sat.

Pogledajte kako je to izgledalo.

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

Vetar napravio haos u Podgorici

Povezano

Sve vesti