• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stručnjaci iz sveta u Beogradu o saobraćaju

Izvor mondo.rs

U Beogradu će 27. i 28. septembra biti održana međunarodna konferencija o drumskom, železničkom, vazdušnom, vodnom i poštanskom saobraćaju. Najavljeno učešće stručnjaka iz 30 zemalja.

 Međunarodna konferencija o svim vidovima saobraćaja u Beogradu Izvor: MONDO/Stefan Stojanović
ilustracija
Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Dvodnevna konferencija, iz oblasti saobraćajno-transportnog inženjerstva, u beogradskom hotelu "Moskva", okupiće vodeće stručnjake iz oblasti drumskog, železničkog, vazdušnog, vodnog i poštanskog saobraćaja i logistike iz 30 zemalja, koji su do sada objavili više od 160 naučno-stručnih radova.

Konferenciju organizuje City Net Scientific Research Center Ltd., Univerziteta u Beogradu - Saobraćajnog fakulteta i Italijanska inženjerska komora.

Ovo će biti četvrta po redu međunarodna konferencija iz oblasti saobraćajno-transportnog inženjerstva, a ova se održava pod nazivom "International Conference on Traffic and Transport Engineering - ICTTE 2018", a biće organizovana i završna radionica H2020 projekta INTEND.

Jedan od ciljeva konferencije je ostvarivanje zajedničke saradnje na uspostavljanju bolje
povezanosti transportnih vidova i mobilnosti, sa posebnim osvrtom na razvoj i implementaciju
novih tehnologija i inovacija.

Prema rečima direktorke konferencije, prof. dr Olje Čokorilo, jedan od strateških zadataka konferencije je i razmena znanja naučnika iz Srbije sa kolegama iz sveta na polju automatizacije transportnih sistema i digitalizacije transportnih procesa.

Prof. dr Vladislav Maraš sa Saobraćajnog fakulteta u Beogradu rekao je da će INTEND projekat, kao deo programa Horizon 2020 (H2020) Evropske komisije, doneti studiju budućih istraživačkih potreba i prioriteta u sektoru transporta, na nivou Evropske unije sa posebno obrađenim tzv. megatrendovima koji utiču, ali će i u budućnosti oblikovati, teretne i putničke transportne tokove. Jedan od glavnih ciljeva projekta je i izrada transportne istraživačke agende, koja će definisati puteve dostizanja inovativnog i konkurentnog evropskog transportnog sistema na globalnom nivou.

Konferenciju će otvoriti direktorka konferencije prof. dr Olja Čokorilo i prof dr Vladislav Maraš rukovodilac tima Saobraćajnog fakulteta u Beogradu koji je član konzorcijuma Intend projekta.

Nakon toga, gostima će se obratiti Eleni Anojrkati, ispred konzorcijuma INTEND projekta sa Coventry University (UK) i prof. dr Aleksandar Stevanović, direktor laboratorije za adaptivno upravljanje saobraćajem, sa Florida Atlantic University (USA).

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image