• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

I TO MOŽE U SRBIJI: Pojeftiniće grejanje u Novom Sadu

Izvor Beta

Novosadska toplana posluje pozitivno i zbog toga može da - pojeftini uslugu. Građanima vojvođanske "prestonice" grejanje će biti jeftinije 5%, a tople vode gotovo 7%.

 Novosadska toplana posluje pozitivno, grejanje će biti jeftinije Izvor: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac
Izvor: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac

Novosadska Toplana posluje likvidno, solventna je i bez dugova, a poslovnu 2017. godinu završila je sa pozitivnim rezultatom u iznosu od 1,3 milijarde dinara, rečeno je danas u tom javnom preduzeću.

U izveštaju o poslovanju toplane navodi se i da ne koristi tekuće subvencije Grada Novog Sada od 2017. godine, i da sve investicije i obaveze finansira iz sopstvenih sredstava.

Obnova Kotlane Istok

U Toplani se navodi da će najznačajniji projekat za 2018. godinu biti izgradnja novog kotla na Toplani Istok, snage 60 megavata i da će svi radovi na njegovoj izgradnji biti završeni do početka grejne sezone 15. oktobra.

Ostvarena dobit preduzeća u 2017. godini bila je 55 odsto veća nego u 2016. godini, a dodatne prihode u iznosu od 794 miliona dinara, Toplana je ostvarila prodajom električne energije iz kogeneracionog postrojenja u Toplani Zapad".

"To je najinovativniji projekat koji je Novosadsku toplanu postavio na mesto lidera u zemlji, jer smo prva toplana u Srbiji sa takvim postrojenjem", piše u izveštaju.

Dodaje se da je "stručno, ekonomično i efikasno poslovanje" rezultiralo i predlogom Odluke o smanjenju cena usluga, na koji je Gradsko veće Novog Sada dalo saglasnost.

Novosadska toplana će proizvoditi i struju

Nakon stupanja na snagu novih cena, isporuka toplotne energije za grejanje biće jeftinija za 4,79 odsto, dok će cena isporuke toplotne energije za pripremu tople vode biti snižena za 6,97 odsto.

"To znači da će umesto dosadašnjih 88,86 dinara po kvadratnom metru, cena grejanja iznositi 84,60 dinara, dok će kubni metar tople potrošne vode, umesto dosadašnjih 225,99 dinara, koštati 210,24 dinara, bez poreza na dodatu vrednost (PDV)", naveli su nadležni iz Toplane.

Predlog Odluke Novosadske toplane na koji je Gradsko veće dalo saglasnost 20. septembra je treći takav za godinu i po dana, dodali su u Toplani.

Komentari 13

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Senka

Samo da jos puste to grejanje a ne dase smrzavamo

Klaatu

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

Coa

Ma nek ostane isto, ko da će mi 200 din. mesečno nešto manje biti, ali neka uvedu da od marta do oktobra nema plaćanja grejanja, to je krađa, za pola godine plaćam 35000 za grejanje preko leta kog nema uopšte aloooo pa koga vi zaj... Samo neka se reši to već jednom!

special image