I muralom protiv psećeg izmeta! (FOTO/VIDEO)

Autor:

Problem u Beogradu je i pseći izmet na ulicama i neodgovorni vlasnici pasa koji ne čiste za njima. Na Vračaru se crta mural da bi se podigla svest o tome. Pogledajte i MONDO prilog o ovome.

I muralom protiv psećeg izmeta! (FOTO/VIDEO) Foto: Mondo/Goran Sivački

Roditelji i deca iz Parka srpsko-grčkog prijateljstva u Molerovoj ulici na Vračaru organizovali su akciju oslikavanja jednog zida u ovom parku, sa ciljem da apeluju na nesavesne vlasnike pasa iz tog dela grada koji ne kupe izmet za svojim ljubimcima.

Zahvaljujući sredstvima koja su sami roditelji donirali i prikupili, beogradski grafiti-majstor Lortek će naslikati mural dužine 20 metara sa porukom: "Deca vas mole da pokupite za svojim psom".

Crtanje murala počelo je danas oko podneva i trebalo bi da bude završen u subotu u ranim popodnevnim časovima. (POGLEDAJTE FOTOGRAFIJE)

Neprikupljeni pseći izmet već nekoliko godina predstavlja jedan od ključnih komunalnih problema sa kojim se Beograđani susreću, a koji institucije ne uspevaju da reše. Ovaj problem posebno je prisutan u centralnim beogradskim opštinama.

"Hoćemo da ponovo gledamo u nebo dok hodamo, a ne u pločnike", izjavila je jedna od organizatorki ovog događaja.

POGLEDAJTE MONDO TV PRILOG O OVOME

Izvor: MONDO

Jedan od organizatora ove akcije Sanja Sabljić nada se da će ovo uticati na svest vlasnika pasa.

"Posle dugogodišnje borbe sa psećim izmetom na koji naša deca nailaze na svakom koraku, rešili smo da uzmemo stvar u svoje ruke. Nažalost, sve institucije kojima smo se obratili, nisu mogle da nam pomognu. Zato smo se sami organizovali", rekla je ona.

Povezano

Sve vesti