• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sve o ovogodišnjem Sajmu knjiga!

Izvor mondo.rs

Sajam knjiga biće održan od 21. do 28. oktobra!

 Sajam knjiga od 21. do 28 oktobra Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Ovogodišnji slogan Sajma knjiga, na kojem ce ucestvovati oko 500 izlagaca iz zemlje i inostranstva je "Radost citanja".

Na najvecem i najposecenijem Sajmu knjiga u regionu, na kojem je prošle godine bilo 200.000 posetilaca, ucestvovace najznacajniji domaci, kao i inostrani pisci.

Pocasni gost 63. Medunarodnog sajma knjiga je Kraljevina Maroko, a na njihovom štandu ce biti održano nekoliko tribina, na kojima ce se predstaviti ugledni pesnici, književnici i umetnici Tahar Ben Želun, Abbdela Busuf i Sana Šairi.

Zbog nje su vrištali na prošlom Sajmu!

Pored književnih veceri, organizovace se i jedno muzicko vece, a nastupice poznati marokanski muzicar Farid Ghanam, koji ce održati koncert u Domu omladine.

PODSETITE SE OVOG SAJMA KNJIGA:

"Drago mi je što je Kraljevina Maroko prva arapska zemlja koja je imala cast da bude pocasni gost na ovako znacajnom dogadaju. Maroko ce imati svoj štand od preko sto kvadratnih metara, izgraden u našem orginalnom gradevinskom stilu", rekao je ambasador Monaka Mohamed Amin Belhaž.

Pored gostiju iz Maroka, u programima Sajma ucestvovace i peruanski pisac Santjago Ronkaljolo, portugalski pisac Valter Ugo Mai, slovenacki pesnik Robert Simonišek, americki pisac Piter Bret, prevodioci srpske književnosti Jelena Sagalovic (na ruski jezik) i Mirjana i Klaus Vitman (na nemacki).

Predsednik Odbora Sajma knjiga Zoran Avramovic rekao je da je to manifestacija s najdužom tradicijom i najvecom posetom u Srbiji, a njen razvoj u poslednje cetiri godine ilustrovao je podacima da su 2014. imali 971 domaceg izlagaca, prošle godine 1.033, a broj inostranih izlagaca je porastao sa 48 na 116.

Izložbeni prostor je povecan sa 15.000 kvadrata na 30.000 kvadrata, broj programa sa 26 na preko 60, broj nagrada je uvecan sa pet na osam, a broj posetilaca sa 164.000 koliko je bilo 2014. na 187.000 koliko je Sajam knjiga imao prošle godine.

Cena pojedinacne ulaznice iznosi 250 dinara, a za grupne posete 150 dinara.

Tagovi

Komentari 3

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Steve G

Ma kakve knjige! Odem na sajam, pojedem pljesku, popijem pivo, smekam blogerke/influenserke i na kraju na stand informera, bice valjda era ojdanic ili tako neko.

Vaše ime

@Steve G Haha Prosle godine videh Soraju na njihovom standu XD

Skoroteča

Knjige, braćo moja, knjige a ne zvona i praporci!

SERIJE