Horor u Indoneziji: Tela duž obale, 380 mrtvih! VIDEO

Autor:

Indonežanske vlasti objavile su da je broj brtava velikog zemljotresa i cunamija u grada Palu na ostrvu Sulavezi porastao na 384 osobe, kao i da je stotine ljudi povređeno i hiljade domova oštećeno ili uništeno.

Portparol vladine agencije za vanredne situacije Sutopo Purvo Nugroho, a AP napominje da se radi isključivo o broju žrtava u samom Paluu, a da je zemljotres i cunami pogodio dva grada i nekoliko naselja na Sulaveziju.

Nugroho je kazao da je nestalo "od desetina do stotina ljudi" koji su učestvovali na lokalnom festivalu koji se održavao na plaži i dodao da su među nestalima plesači i zabavljači sa festivala.

Rojters je prethodno objavio da su na obali kod Palua pronađena brojna ljudska tela.

Navodi se da su se i tokom ovog jutra nastavili snažni naknadni potresi u ovom priobalnom gradu koji živi od turizma, nakon udara talasa visokih više od tri metra koje je pokrenuo jučerašnji zemljotres od 7,5 stepeni Rihtera.

Stravičan uragan stiže u Evropu?!

"Mnoga tela su pronađena du? obale nakon cunamija, ali tačan broj žrtava i dalje nije poznat", kazao je portparol indonežanske vladine agencije za vanredne situacije Sutopo Purvo Nugroho.

On je dodao da je "stradalo najmanje 48 i povređeno više od 350 ljudi" i da se "očekuje porast broja žrtava".

Rojters navodi da se na amaterskim snimcima, za koje agencija naglašava da nije provereno da li su autentični, vidi kako talasi ruše kuće duž priobalnog pojasa Palua, rasturaju brodske kontejnere i bujicu koja poplavljuje lokalnu džamiju.

Indonežanske vlasti još uvek nemaju informacija iz grada Dongala, koji je bio bliže epicentru zemljotresa, na 27 kilometara od njega. U Dongali i Paluu živi više od 600.000 ljudi.

To područje juče je prvo pogodio slabiji zemljotres u kojem je stradala jedna osoba i povređeno najmanje deset ljudi.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić uputio je danas pismo predsedniku Republike Indonezije u kome se kaže:

"Primite moje saučešće povodom velikog broja žrtava snažnog zemljotresa, praćenog cunamijem, koji je pogodio ostrvo Sulavezi. Duboko nas je pogodila njihova tragična sudbina i molim Vas da porodicama poginulih, kao i onima koji tragaju za svojim najbližima, prenesete izraze iskrenog saosećanja".

Povezano

Sve vesti