Vođu kavačkog klana traže zbog ubistva advokata?

Autor:

Srpski istražni organi došli su do operativnih saznanja da bi iza likvidacije advokata Dragoslava Miše Ognjanovića mogao stajati vođa "kavačkog klana” Slobodan Kašćelan, koji je u bekstvu.

Vođu kavačkog klana traže zbog ubistva advokata? Foto: Mondo/Stefan Stojanović

Listu "Dan" je iz srpskog tužilaštva saopšteno da postoji sumnja da je Kašćelan organizovao ubistvo Ognjanovića, a kao motiv se navodi to da je taj beogradski advokat zastupao Igora Vukotića, vođu rivalskog “škaljarskog klana”.

Komšije videle ubicu?!

Iz srpske policije navode da se radi o operativnim saznanjima koja treba potkrepiti materijalnim dokazima. Upravo zbog toga protiv Kašćelana zvanično nije podneta krivična prijava, već se još ispituju navodi o njegovoj umešanosti u likvidaciju Ognjanovića. Srpske bezbednosne službe potražuju Kašćelana kako bi ga saslušale na ove okolnosti, piše "Dan."

U Crnoj Gori je protiv Kašćelana nedavno podignuta optužnica u kojoj se navodi da je bio na čelu grupe koja se tereti za zelenaštvo, nedozvoljeno držanje oružja, prodaju droge, davanje mita, teško djelo protiv opšte sigurnosti i pranje novca.

Srpska policija saslušala je više osoba sa teritorije Srbije za koje se veruje da su povezane sa “kavačkim klanom”.

Ognjanović je ubijen pre dva meseca na Novom Beogradu.

OPSADA: Akcija policije, blokada Beograda!

Nude novčanu nagradu za informacije o ubistvu

Povezano

Sve vesti