Palma obezbedio Ristovskom statiste: Uhranjeni su!

Autor:

Na Krf otputovali statisti za film "Kralj Petar I" nakon žalbi Lazara Ristovskog da nema dovoljno novca da snimi završne scene i potrage za "mršavim" statistima.

Palma obezbedio Ristovskom statiste: Uhranjeni su! Foto: MONDO/Stefan Stojanović

Na Krf je danas iz Jagodine otputovalo 80 sportista ovog grada, koji će na tom grčkom ostrvu statirati u filmu reditelja Petra Ristovskog "Kralj Petar I" u kome glavnu ulogu igra Lazar Ristovski.

Sportiste i tehničko osoblje koje će brinuti o njima na Krf su ispratili gradonačelnik Ratko Stevanović i sportski direktor Jagodinskog sporstkog saveza Zoran Gligorijević.

Stevanović je uz kratko podsećanje na proboj Solunskog fronta i herojstvo srpske vojske od sportista zatražio da budu dostojni i ponosni na to što "glume" srpske junake.

Oni će na Krfu ostati šest dana i statirati kao srpski vojnici, a prevoz i boravak obezbedila je Skupština grada.

Naime, na vest da Lazaru Ristovskom, koji je i producent filma, nedostaje novac za snimanje završnih scena dolaska i boravka srpske vojske ne Krfu, reagovao je brzo predsednik Skupštine grada i počasni konzul Grčke u Srbiji Dragan Marković Palma, i obezbedio statiste, tako da će snimanje biti nastavljeno bez pauze.

Ristovski je zahvalio Markoviću, a premijeru obećao za 5. decembar.

Inače, Gligorijević je ispričao da je Ristovski tražio statiste koji su mršavi, te da baš takve nisu mogli da mu obezbede, pa su, osim među sportistima statiste tražili i u Crvenom krstu, među zaposlenima u Akva parku, studentima... jer, zaključio je, "u Jagodini se lepo živi i svi su manje više lepo uhranjeni".

Podsetite se šta je Ristovski imao da kaže za MONDO o filmu:

Izvor: MONDO

Povezano

Sve vesti