Roman ne prašta kokain: Mutu dužan Čelsiju 17 miliona!

Autor:

Deset godina traje borba rumunskog fudbalera, ali je i poslednji pokušaj u nizu propao: moraće da plati milione londonskom klubu na ime odštete zbog konzumiranja kokaina pod profesionalnim ugovorom.

Deset godina traje borba Adrijana Mutua sa presudom koju je na zahtev Čelsija svojevremeno donela FIFA, ali... ne vredi!

Ni konačna instanca, kada je međunarodno pravo u pitanju, Sud za ljudska prava u Strazburu, nije pomilovao pokajnika koji će morati da plati 17 miliona evra odštete bivšem klubu zbog toga što je pod profesionalnim ugovorom konzumirao kokain i, potom, pao na doping testu.

Toliko je vlasnik "plavaca" Roman Abramovič platio ja svojevremeno sjajnog napadača italijanskoj Parmi, a kada je svet sporta saznao za Mutuov greh i, potom, godinu i po dana dugu suspenziju iz fudbala... Rus je odlučio da povrati uloženi novac na do danas nezabeležen način.

Mutu je tokom karijere između ostalog igrao i za Inter, Veronu, Fiorentinu i Juventus. Za reprezenaciju Rumunije odigrao je 77 utakmica i postigao 35 golova.

Tužio je Rumuna, FIFA mu je naložila da plati pun iznos, a Mutu nastavio da podnosi žalbe na raznim instancama pre nego je odbijen i u Strazburu.

Nedavno je izjavio da nema taj novac.

Prethodnih godina veliki broj Mutuovih prijatelja pokušavao je direktno ili indirektno da odobrovolji Abramoviča i ubedi ga da odustane od zahteva za odštetu, ili bar umanji sumu, ali je ruski tajkun ostao nepokolebljiv.


Povezano

Sve vesti