• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Brnabić i Ruf: Pohvale MMF-a i "meta" na Poreskoj

Izvor Tanjug

Srpska premijerka, Ana Brnabić, razgovarala je danas sa šefom Misije MMF za Srbiju, Džejmsom Rufom, o prvim rezultatima sprovođenja novog programa makroekonomskih i strukturnih reformi.

Šef Misije MMF-a je na sastanku, kojem su prisustvovali i ministar finansija Siniša Mali i ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Branko Ružić, pohvalio makroekonomske rezultate koje je Srbija postigla u prethodnom periodu, postginute uz podršku Instrumenta za koordinaciju politike "The Policy Coordination Instrument", popularne "čuvarkuće".

Naročito je značajno povećanje nominalnog BDP-a i smanjenje učešće javnog duga u BDP-u, istakao je Ruf i dodao da je odlična vest i to što je revidirano predviđanje stope privrednog rasta za celu godinu sa 3,5 odsto na 4,2 odsto.

Misija MMF: Veliki pomak u reformi plata u Srbiji

S obzirom na činjenicu da je postignuta makroekonomska stabilnost, sagovornici su se složili da su u narednoj godini prioritet strukturne reforme.

U tom smislu, Ruf je pohvalio Ministarstvo finansija koje je reformu Poreske uprave postavilo kao prioritet u 2019. godini.

Brnabić je istakla da su ove godine postignuti veoma dobri makroekonomski rezultati, te da je važno da se taj trend ubrzanog rasta nastavi i u narednoj godini.

Dodala je da je u cilju ostvarivanja očekivanog rasta važno da se više ulaže u javne investicije i infrastrukturu i nastavi sa stimulativnim merama za podsticaj razvoja inovacija u privredi.

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Ko je ta

Brnabic

special image