Telekomu nagrada za podršku digitalizaciji kulture

Autor:

U Narodnom muzeju održana je dodela zahvalnica za podršku sprovođenju procesa digitalizacije u umetnosti i kulturi, čiji je jedan od dobitnika i kompanija Telekom Srbija.

Telekomu nagrada za podršku digitalizaciji kulture Foto: MONDO portal / Goran Sivački Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević i Milan Simić, izvršni direktor Telekoma Srbija za IT podršku i ICT servise.

Zahvalnicu je, ispred kompanije Telekom Srbija, primio Milan Simić, izvršni direktor Telekoma Srbija za IT podršku i ICT servise. “Ponosni smo na ovu Zahvalnicu, koja nam je dobar pokazatelj u kom pravcu bi trebalo i dalje da idemo“, rekao je Milan Simić za MONDO.

Izvor: MONDO

Uručenju zahvalnica prethodilo je i potpisivanje Pravilnika o digitalizaciji kulturnog nasleđa.

Pravilnik o bližim uslovima za digitalizaciju kulturnog nasleđa usvojen je 3. oktobra i ustanove kulture sad imaju jasna uputstva kakve su procedure, pravila, uslovi, okolnosti u kojima se odvija taj proces, izjavio je Tanjugu ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević. Vukosavljević je danas na svečanosti u Narodnom muzeju potpisao Pravilnik o bližim uslovima za digitalizaciju kulturnog nasleđa.

Tim pravilnikom uređuju se uslovi, zadaci, poslovi, standardi i procesi digitalizacije kulturnog nasleđa, odnosno pokretnih i nepokretnih kulturnih dobara, nematerijalnog kulturnog nasleđa i dobara, koja uživaju prethodnu zaštitu.

Povezano

Sve vesti