VIDEO: Collectif i Delije, tuča na ulicama Pariza!

Autor:

Reporter pariskog lista navodi i da je posle obračuna "jedan čovek, verovatno navijač Zvezde, ostao da leži na ulici".

74
A- A A+Grupe navijača Pari Sen Žermena i Crvene zvezde oštro su se fizički sukobile ove srede uveče na ulicama Pariza, nedugo po završetku utakmice u kojoj je šampion Srbije pretrpeo težak poraz.

Francuski "Le Parisien", čiji je reporter i zabeležio snimak na kom se između ostalog vidi i intervencija pariske policije, navodi da je ozloglašena grupa huligana pod imenom "Collectif Ultras Paris" patrolirala ulicama oko "Parka prinčeva" tražeći pristalice crveno-belih koje su, citiramo, i same "izazivale nerede".

Reporter jednog od najuticajnijih pariskih listova navodi da je "jedan čovek, verovatno navijač Zvezde, ostao da leži na ulici posle batinanja", dok je jedan mladić u lokalnom baru zatražio pomoć u ispiranju krvavih rana.

Inače, severna tribina stadiona bila je zatvorena upravo zbog incidenata koje je ova frakcija izazvala prošlog marta na utakmici sa Real Madridom.

"Le Parisien" u izveštaju sa prestoničkih ulica navodi i da su potom nastavljeni sukobi huligana sa policijom, u šta se uključila i grupa pod imenom "CRS", da su letele kamenice i štangle, zbog čega je upotrebljen i suzavac.

"Posle burnih pola sata situacija se smirila", naveo je reporter.

U međuvremenu pojavio se još jedan snimak na društvenim mrežama na kojima se vide i upaljene baklje i Francuzi koji beže u suprotnom pravcu.

Pratite nas i na Instagram profilu Mondo sport.

Povezano

Sve vesti