• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbija i Makedonija grade železničku stanicu na granici

Izvor Tanjug

Srbija i Makedonija gradiće zajedno železničku stanicu na graničnom prelazu Tabanovce, a početak radova je planiran za 2020. godinu.


Kako je Tanjugu rečeno u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, u toku je završna faza izrade projektno-tehničke dokumentacije zajedničkog graničnog prelaza Preševo-Tabanovce, koja se finansira iz sredstava koja su Makedoniji donirana iz Investicionog okvira za Zapadni Balkan (WBIF).

Makedonija će konkurisati za sredstva za izvođenje radova nakon završetka izrade dokumentacije, dok će ostatak obezbediti kroz EBRD kredit.

U ministarstvu kažu da je jedan od strateških ciljeva u međunarodnom železničkom saobraćaju uspostavljanje efikasne železničke veze sa Makedonijom i dalje sa lukom Pirej i obrnuto, kako bi se smanjilo vremena prevoza robe kroz Srbiju i Makedoniju, a i od Centralne Evrope do luke Pirej.

Aktivnosti na tom polju realizuju se na osnovu Sporazuma između vlada Srbije i Makedonije, kojim se ubrzavaju granične procedure u cilju poboljšanja kvaliteta transportnih usluga i bezbednosti.
Kako su preneli makedonski mediji, vrednost projekta je 4,5 miliona evra, a radovi bi trebalo da se okončaju 2024. godine.

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

БРЕ!!!

О како ги сакам парим те!!!

special image