mondo.rs

Gde mladi greše prilikom razgovora za posao?

Autor:

Saznajte gde možda najčešće grešite prilikom ostavljanja prvog utiska na razgovoru za posao i kako da to promenite!

Intervju za posao je prvi kontakt koji svako od nas ima sa predstavnicima firmi, preduzeća ili kompanija u kojima želimo da radimo. Naravno da je važno ostaviti što pozitivniji utisak. Koje su to greške koje mladi najčešće prave?

Kašnjenje na intervju - Time kandidat pokazuje da ne ceni tuđe vreme, prikazuje se kao neodgovorna osoba, koja površno i nezainteresovano pristupa stvarima.

Neadekvatno oblačenje - "Odelo ne čini čoveka", ali svakako mnogo o njemu govori. Prilikom odabira garderobe za intervju, potrebno je voditi se sa principima poslovnog oblačenja, ali voditi računa i o samoj delatnosti poslodavca kao i kodeksu oblačenja koji postoji.

Isticanje finansijskog aspekta - Činjenica je da je novac u najvećem broju slučaja dominantni faktor motivacije za obavljanje poslova. Međutim, ukoliko se na prvom intervjuu, pre dobijanja povratne informacije o tome da je poslodavac uvrstio konkretnog kandidata u uži izbor, postavljaju pitanja o zaradi, mogućnostima za napredovanje ili dodatnim benefitima, stvarate utisak da niste previše zainteresovani za konkretno radno mesto, kao i da se verovatno tu nećete dugo zadržati.

Trema i strah od neuspeha - U kontekstu svega prethodno navedenog, trema je najčešće krivac što na razgovoru za posao ne prenesete prave impresije o sebi. Strah dodatno radi na tome da ne pokažete svoju autentičnost koju svi žele da vide kod novog kolege ili koleginice u timu.

Da li si ste i vi susreli sa neuspehom na razgovoru za posao? Da li vam treba tako malo kako biste nadogradili svoje samopouzdanje koje će vam omogućiti lakši dolazak do posla?

Ove godine kompanija Coca-Cola HBC Srbija po drugi put organizuje besplatne edukativne radionice u okviru projekta "Coca-Cola podrška mladima" koji je namenjen nezaposlenim mladima izmedju 18 i 30 godina. Polaznici uče o uspešnoj komunikaciji, poslovnoj administraciji, upravljanju projektima, pripremi poslovnih planova, kao i tome kako da lakše dođu do željenog posla. Budite i vi deo "Coca-Cola podrške mladima" i ostvarite prvi korak ka uspešnoj karijeri.

Više o projektu Coca-Cola podrška mladima pročitajte na sajtu www.cocacolapodrskamladima.com.

Povezano

Sve vesti