Otmica u Leštanima: "Ko ja? Nemam pojma!"

Autor:

R.S (56) iz beogradskog naselja Mirijevo negirao je danas na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, da je zajedno s N.J. oteo Igora Mladenovskog (41) u Leštanima gde je držan tri nedelje.

0
A- A A+
zatvor, ograda, žica, čuvar, policija Foto: Mondo/Goran Sivački


Tokom saslušanja, R.S. je kategorički odbacio navode optužbe, tvrdeći da je Mladenovskog, za kojim je inače raspisana međunarodna poternica, video samo jednom, desetak dana pre dogđaja opisanih u prijavi, preneo je Tanjugu Stojanovićev branilac Dragoslav Ljubičanović.

Žrtva kanditat za izručenje stranoj policiji

Mladenovskog inače potražuje jedna evropska država, a taj slučaj je pred Ministarstvom pravde Srbije koje treba da odluči o ekstradiciji. Takođe, Mladenovski je u martu ove godine prvostepenom presudom Prvog osnovnog suda u Beogradu osuđen na uslovnu kaznu zatvora od tri godine i novčanu kaznu 10.000 dinara zbog prevare.

Naime, R.S. je rekao tužiocu da ga je Jovanović upoznao s Mladenovskim, kako bi mu pomogao u vezi priključaka za struju u Elekrodistribuciji "gde je imao kontakte", kao i zbog toga jer je Mladenovski njegovim prijateljima dugovao novac.

Za Elektrodistribuciju nije mogao ništa da učini, jer mu je, kako je naveo, tamo rečeno da je "Mladenovski opšte poznat" i da mu je 90 odsto zahteva za priključenje neregularno.

Što se tiče dugova Mladenovskog, koji su iznosili oko 35.000 evra, oni su namireni, a R.S. je deo novca lično odneo svojim prijateljima kojima je Mladenovski bio dužan.

Nakon njega, tužilaštvo je ispitalo i osumnjičenog M.J, a treba da donese odluku da li će od suda tražiti da im se odredi pritvor.

Hapšenje zbog otmice u Beogradu!

O predlogu za pritvor će u toku dana odlučiti sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu.

R.S. i N.J. se terete za krivično delo otmice.

Advokat osumnjičenog R.S. dematnovao je bombastične naslove i pisanja tabloida o ovom događaju, ukazujući da se oni čak ni u krivičnoj prijavi ne pominju.

Tagovi:

Povezano

Sve vesti