mondo.rs

Zombiji će ponovo šetati Beogradom (FOTO)

Autor:

Nezaobilazni deo oktobarskog kulturnog života Beograda je i predstojeći Festival srpskog filma fantastike koji će u subotu, 13. oktobra najaviti Zombi šetnja u organizaciji udruženja "Mladi kadrovi".

6
A- A A+

Peti po redu Zombie Walk počinje u 16 časova. Šetnja će biti centralnim beogradskim ulicama: Kombank dvorana - Skupština grada Beograda - Pionirski park - Kralja Milana - Hotel "Moskva" - Terazije - Bezistan - Kombank dvorana (Dom sindikata).

Događaj je otvoren za sve građane, a prijave za besplatno šminkanje su još uvek u toku i trajaće do 11. oktobra. Dozvoljeno je i učešće dece uz obaveznu pratnju roditelja.

Prijave se šalju na adresu: zombiewalkbelgrade@gmail.com.

Pripreme za šetnju održaće se u Kombank dvorani (bivši Dom sindikata) u periodu od 12 do 16 časova.

Učesnike će šminkati profesionalni tim pod vođstvom majstora za specijalne filmske efekte Miroslava Lakobrije, Svetlane Gutić i Meline Drouvi. Tokom šminkanja biće organizovani razni programi i aktivnosti, a najbolje maskirane zombije i njihove šminkere očekuju nagrade. Događaj i ove godine ima humanitarni karakter, a sva prikupljena sredstva biće donirana Prihvatilištu za odrasla i stara lica.

zombi Foto: MONDO, Petar Stojanović

Zombi šetnja se održava u okviru 12. Festivala srpskog filma fantastike koji će biti održan od 25. do 28. oktobra u Studentskom kulturnom centru. Zemlja u fokusu ovoga puta je Južna Koreja i njena fantastična kinematografija, a oko trideset filmova iz Srbije, regiona i sveta takmičiće se za glavnu nagradu festivala  Koskar u nekoliko kategorija. 

Povezano

Sve vesti