Demoliranje noćnog kluba - rat "Grobara"?

Autor:

Beogradski mediji pišu da je novootvoreni noćni klub "Komitet" u Beton hali demoliran zbog sukoba zavađenih frakcija "navijača" Partizana. U vreme užasa i napada u klubu bili i pojedini fudbaleri Partizana.

Demoliranje noćnog kluba - rat "Grobara"? Foto: Mondo/Goran Sivački

Podele među "navijačima" Partizana (trenutno postoje tri frakcije) oko prevlasti i vođstvu glavne tribine, izgleda da je preraslo okvire stadiona (i njegove okoline).

Pojedini beogradski mediji tvrde da se iza jezivog prepada na novootvoreni noćni klub "Komitet", koji je bio pun u subotu uveče, zapravo krije sukob zavađenih frakcija "Grobara". Nema nikakvih pouzdanih informacija da to zaista jeste bio sukob podeljenih frakcija, već samo nezvaničnih, a policija za sada ništa ne saopštava (osim potvrde da se incident dogodio) u cilju istrage.

Grupa huligana, sa bejzbol palicama, upala je u taj noćni klub, napadajući i lomećži sve pred sobom. Prema tvrdnjama očevidaca, na koji se pozivaju mediji, oni su najpre napali obezbeđenje kluba, a potom su ušli u nutra i lomili sve što im se našlo na putu.

Divljanje je trajalo nekoliko minuta, a sve se dogodilo baš kada je za binu izašao pevač Bojan Marović.

"Kurir" piše da su pretučena dvojica zaposlenih u klubu "Komitet", a da je jednom razbijena glava.

U klubu je u trenutku napada bilo oko 150 gostiju, među kojima i dvojica fudbalera Partizana - Vladimir Stojković i Zoran "Bambi" Tošić - ali da niko osim pomenute dvojice radnika kluba, nije povređen.

Oni koji poznaju prilike u prestonici i među "navijačkim" grupama znaju da postoji "podela posla" među njima i da pojedine "navijačke" grupe drže poslove "obezbeđenja" lokala i klubova.

Organizovani "navijači" Partizana podeljeni su u tri frakcije - jedna je na južnoj tribini. Druga frakcija sebe naziva "Partizanovci" i formirana je nakon "večitog derbija" decembra 2017. godine nakon žestokih sukoba na južnoj tribini i nju predvodi Miloš "Kimi" Radisavljević.

Treća frakcija postoji već nekoliko godina i naziva sebe "Zabranjeni".

Najžešći sukob frakcija "Jug" i "Partizanovci" do sada (van stadiona) dogodio se 23. maja ove godine na naplatnoj rampi "Nais" kod Niša (išli su u Surdulicu na finale Kupa Srbije).

Ove dve frakcije su nastavile verbalna prepucavanja na svim utakmicama (fudbal, košarka), a u subotu su to isto uradili i na košarkaškoj utakmici ABA lige Partizan - Olimpija proteklog vikenda. Međutim, neutralni navijači Partizana, odnosno simpatizeri, nadjačali su i jedne i druge dok su se međusobno vređali i zapevali u znak podrške klubu za koji navijaju. 

Inače, treća frakcija - "Zabranjeni" - postoji već nekoliko godina i ona je nastala u znak protivljenja zbog načina rada tadašnje uprave FK Partizan, ali i zbog neslaganja sa drugim grupama koje su ostale na južnoj tribini. U međuvremenu se dogodilo nekoliko sukoba "Juga" i "Zabranjenih", a najteži slučaj, sa tragičnim ishodom dogodio se 22. oktobra 2011. godine, kada je u tuči ubijen pripadnik grupe "Zabranjeni" Ivan Perović.

Povezano

Sve vesti