Novi Sad: Pretučeni Albanac u stabilnom stanju

Autor:

Mladić albanske nacionalnosti pretučen u Novom Sadu, koji je u noći između subote i nedelje teško povređen, operisan je i njegovo zdravstveno stanje je stabilno, izjavio je pokrajinski sekretar za zdravstvo dr Zoran Gojković.

7
A- A A+
infuzija, bolnica, bolnice Foto: MONDO/Dragana Todorović ilustracija

Gojković je to izjavio nakon obilaska povređenog mladića u Urgentnom centru Kliničkog centra Vojvodine.

On je dodao da se povređeni mladić nalazi na jedinici poluintenzivne nege, te da se očekuje da mladić u narednim danima bude pušten na kućno lečenje.

Vučić: Napadači na Albance će biti oštro kažnjeni

"Drugi povređeni mladić zadobio je lakše telesne povrede i pušten je istog dana, nakon hospitalizacije, na kućno lečenje", kazao je Gojković.

On istakao je da je policijska istraga u toku, da MUP Srbije i PU Novi Sad rade na rasvetljavanju ovog slučaja, kako bi se počinioci što pre pronašli i kaznili u skladu sa zakonom.

Albanci pretučeni u Novom Sadu?

"Pokrajinska vlada najoštrije osuđuje ovaj incident, kao i sve vidove huliganskog i vandalskog ponašanja, a pogotovo ukoliko one imaju bilo kakav prizvuk nacionalne, verske i političke konotacije", rekao je Gojković.

Povređenog mladića obišli su i zamenik gradonačelnika Novog Sada Srđan Kružević i predsednik Matice Albanaca u Srbiji Demo Beriša.

Povezano

Sve vesti