Proglas "ultrasa": Crnogorke i Crnogorci, za slavu!

"Mala Crna Gora ne haje za veće od sebe, već gleda samo sebe i svoju decu. Srce na teren i gore glavu, za slavu, za narod, za državu", piše u saopštenju navijačke grupe "Ultra Crna Gora" pred gostovanje Srbije u Podgorici.

Navijači fudbalske reprezentacije Crne Gore, okupljeni u grupu "Ultra CG", oglasili su se saopštenjem u kom su javnosti poručili da bi svi koji dolaze na stadion uveče morali kod kuće da ostave politiku i ostale gluposti!

Grupa koja organizovano bodri "sokolova", kako u Podgorici, tako i na gostovanjima, najavila je da će ekipi selektora Ljubiše Tumbakovića pružati čisto sportsku podršku u četvrtak uveče, kada u 20.45 bude počela prva fudbalska utakmice između Crne Gore i Srbije.

"
Sestre i braćo Crnogorke i Crnogorci, još jedan praznik fudbala je pred nama, jedan u nizu i ništa drugačiji od susreta nas 12 sa svim dosadašnjim gostima. U glavi svakog ko dođe na sever treba da bude samo Crna Gora, jedna i večita. Sve ostalo, a pogotovo protivnik i bavljenje njime - sporedno je. Ostavite kući politiku i slične gluposti, dođite da slavimo, pevamo i zagrejemo dlanove, slavimo domovinu na koju će kao i mnogo puta do sad još jedan protivnik zube slomiti", navodi se u saopštenju navijača pod nazivom "Ultra Crna Gora".

RAPORT IZ PODGORICE: STEVAN STIŽE, STEFAN NE!

Meč sa Srbijom, dodali su, doživljavaju kao svaki drugi i zato je potrebno da atmosfera bude na visokom nivou i bez ispada.Uvereni su i da crnogorski fudbaleri mogu da savladaju Srbiju, nakon što obe selekcije imaju po četiri boda na čelu grupe.

"Mala Crna Gora ne haje za veće od sebe, već gleda samo sebe i svoju decu, a 11 sokolova će naći način da uđe u legendu i ovog puta.
Verujemo u njih, a kako mi ne možemo da igramo, neka ih nosi naš huk, pa šta ko ponese. Verujemo u vas vitezovi. Srce na teren i gore glavu, za slavu, za narod, za državu", zaključuje se.

"Sokolovi" dočekuju "orlove" u meču 3. kola Lige C, posle čega će domaćini putovati u Litvaniju, a gosti produžiti u Rumuniju na 4. rundu zakazanu za nedelju, 14. oktobar.

Povezano

Sve vesti