Rasvetljeno prebijanje Albanaca u Novom Sadu!

Autor:

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Sadu rasvetlili su napad na dvojicu mladića albanske nacionalnosti koji su pretučeni u Futoškoj ulici, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

31
A- A A+
hapšenje policija uhapšen lisice akcija mup Foto: MONDO, Mario Milojević

"Policija je posle intenzivne višečasovne istrage identifikovala sve napadače koji su pretukli dvojicu mladića i uhapsila četiri osobe osumnjičene za ovo krivično delo. Pronađena je i odeća, koju su osumnjičeni nosili u nedelju ujutru prilikom napada, što je važno za nastavak istrage", objasnio je ministar.

Iako dosadašnja istraga, uključujući i razgovor sa osumnjičenima, ali i jednim od oštećenih, ukazuje da ovaj incident nije podstreknut na nacionalnoj osnovi, policija će ispitati sve navode veoma detaljno i doći do potpune istine, kazao je Stefanović.

Novi Sad: Pretučeni Albanac u stabilnom stanju

Policija je, takođe, identifikovala i osobe koje su u subotu uveče učestvovale u tuči u jednom ugostiteljskom objektu u "Beton hali" u Beogradu.

Bojan Marović o tuči u klubu: Dobro je, živi smo!

"Neki su već privedeni, dok se za ostalima intenzivno traga i očekujem da oni uskoro budu uhapšeni", rekao je Stefanović i dodao da Srbija neće biti zemlja u kojoj se bilo ko, bez obzira na nacionalnu, versku ili neku drugu pripadnost, oseća ugroženim, niti će biti zemlja u kojoj će divljački napadi proći nekažnjeno.

"Ovo je država u kojoj vlada pravo i u kojoj će svaka vrsta nasilja biti najstrože sankcionisana, a policijski i tužilački organi reagovaće brzo i efikasno kako bi građani bili bezbedni i sigurni", istakao je Stefanović.

Povezano

Sve vesti