MONDO/Tanjug

Trampa napustila i ambasadorka SAD u UN

Autor:

Predsednik SAD Donald Tramp prihvatio je ostavku američke ambasadorke u UN, Niki Hejli.

4
A- A A+

Predsednik Tramp je rekao da Hejli odlazi "krajem godine", i da je uradila ogroman posao, javlja AP.

Tramp je rekao da je ona najavila mogući odlazak pre šest meseci, ali nije objasnio zbog čega odlazi.

Ona je samo naknadno prokomentarisala da "treba znati kada je vreme da se povučeš".

Twitter Embed Code

 Odlazak Hejlijeve pada samo nedelju dana pre novembarskih "na pola mandata" izbora za Kongres (izbor svih članova Predstavničkog doma Kongresa i trećine članova Senata Kongresa na polovini četvorogodišnjeg mandata predsednika SAD).

Napustila Trampa! (FOTO)

Ambasadorka Hejli (46) je imenovana u UN u novemebru 2016, godine, dobro se nosila sa ruskim i kineskim protivnicima u UN. Važila je za dobrog saradnika Trampa, iako je prošlog meseca u kolumni za "Vašington post" napisala svoja neslaganja sa nekim aspektima njegove politike.

Pre nego što je postala diplomata, Hejli je bila guverner Južne Karoline u dva uzastopna mandata, kao prva žena na tom mestu.

Agenti u CIA potpisuju ostavke zbog Trampa

Kao guvernera bijo ju je glas kao "rasnog pomiritelja", i nekog ko je "skinuo" zastavu Konfederacije (poaženog Juga iz Američkog građanskog rata ) sa rezidencije guvernera, i ko je vodio Južnu Karolinu "kroz njene najmračnije momente", kada je bio masakr u crnačkoj crkvi.

Trampa je tokom dosadašnjeg mandata napustio velik broj visokih profesionalnih administrativaca, oaveštajaca i diplomata, čak i najbližih saradnika u predsedničkoj kampanji.  

Povezano

Sve vesti

Mondo izdvojeno