Tragedija na autoputu: Povređeni stabilno

Autor:

Stanje povređenih u lančanim sudarima juče na auto-putu između Ćuprije i Jagodine je stabilno.

0
A- A A+


Njih četvoro je zadržano u jagodinskoj bolnici zbog težih povreda, dvoje je otpušeno na kućno lečenje, dok je jedna povređena osoba prebačena u bolnicu u Ćupriji radi dalje dijagnostike, izjavio je danas pomoćnik direktora Opšte bolnice u Jagodini dr Vladimir Nedeljković.

On je za tv Prva rekao da je juče u jagodinskoj bolnici zbrinuto sedmoro povređenih, od čega su petoro strani državljani, a dvoje srpski.

"Četvoro ih je zadržano na hospitalizaciji na odeljenju opšte hirurgije i ortopedije, jer imaju teške povrede glave, grudnog koša, vrata i prelome ekstremiteta. Pod nadzorom su lekara i njihovo stanje je stabilno", rekao je Nedeljković.

Lekari jagodinske bolnice obavljaju redovne kontrole i dijagnostičke nalaze.

Dva pacijenta su otpuštena na kućno lečenje, a jedan pacijent je prebačen u bolnicu u Ćupriji na dodatnu dijagnostiku i zadržan je na odeljenju neurohirurgije, rekao je Nedeljković.

Na autoputu Beograd-Niš, između Ćuprije i Jagodine kod Mijatovca, juče su se dogodila dva sudara u kojima je poginulo sedmoro ljudi, a oko 27 je povređeno. Uzrok nesreće bila je gusta magla.

U utorak se dogodio još jedan tragičan udes - četiri osobe su poginule, a dve su povređene u sudaru šlepera, automobila i kamioneta na izlazu iz Svilajnca ka Despotovcu.

Povezano

Sve vesti