Srbija vraća vize Irancima!

Autor:

Srbija će ponovo uvesti vizni režim sa Iranom, jer je jedan broj građana te zemlje na žalost zloupotrebio ukidanje viza, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

23
A- A A+
kofer, pasoš, gastarbajteri izložba, jugo moja jugo, Foto: Mondo/ Stefan Stojanović

Stefanović je na Odboru Skupštine Srbije za unutaršnje poslove i bezbednost podneo izveštaj o radu MUP u 2017. i prvoj polovini 2018. godine.

On nije odgovorio na pitanje poslanika Socijaldemokratske stranke Marka Đurišića da li postoje procene koliko je državljana Irana zloupotrebilo vizni režim i preko Srbije se zaputilo ka Evropskoj uniji.

Iz EU su zbog ukidanja viza Iranu više puta stigle oštre kritike Beogradu, a spominjalo se i da bi zbog toga moglo da dođe i do ukidanja bezviznog režima za građane Srbije.

Ministar bezbednosti BiH Dragan Mektić žalio se još u maju da je u BiH primetan povećan broj emigranata i da ova država ima ozbiljan problem, "jer je Srbija ukinula vize državljanima Irana".

"Oni legalno dolaze u Srbiju, a u BiH prelaze ilegalno, pa idu prema EU. Mi nemamo pravo da određujemo Srbiji kome će uvoditi vizni režim, ali Srbija treba da nam bez ikakvih problema omogući readmisiju", kazao je tada Mektić.

Povezano

Sve vesti