"Pohvalio bih RTS što repriziraju serije!" (ANKETA)

Već dug niz godina se vode polemike o repriziranju serija, šta vi mislite o tome?

"Pohvalio bih RTS što repriziraju serije!" (ANKETA) Foto: Mondo/ Stefan Stojanović 6. 4. 1946. Ivan Bejkarev

Glumac Ivan Bekjarev bio je gost panel diskusije u okviru FEDIS festivala u Domu omladine gde se govorilo o domaćim serijama.

Pored mnogo drugih tema kada su serije u pitanu, neminovno je došlo do toga da se pomene redovno repriziranje serija na RTS-u, koje već godinama mnogi ismevaju, dok drugi podržavaju.

Ivan Bekjarev je uputio svoju podršku ovoj programskoj šemi, jer smatra da je to odlično edukativno sredstvo za nove generacije.

"Moram da pohvalim RTS koji je bio najveći proizvođač serija što je stoički izdržao sve kritike na račun repriziranja mnogih TV serija. Ja navijam da to repriziranje traje i dalje iz vrlo jednostvanog razloga - jedan od najboljih načina da nove generacije saznaju nešto o onome što se desilo pre njih je upravo repriza TV serija", istakao je glumac i dodao:

"Zaista, reprize su jako značajne, pogotovo što se reprizira uglavnom ono što je kvalitetno i ono što mi stavljamo pod rečenicu 'stara dobra vremena'."

Bekjarev: Ma, legalizujte prostituciju!

Jedina zamerka koju je Bekjarev istakao kada su reprize serija u pitanju je to što, po njemu, humorističke serije imaju prednost nad onim "ozbiljnijim".

"Voleo bih da se repriziraju i neke serije koje nisu atraktivne i humorističke, poput serije 'Banjica'. Serije koje su jako vredne, a koje nisam video da se repriziraju. Znam da uvek imaju prednost humorističke serije, ali bih voleo da i nove generacije znaju ko je bio Radivoje Lola Đukić i cela ta generacija starih reditelja", zaključio je glumac.

Beban RTS-u: Grob će mi platiti od repriza


Povezano

Sve vesti