ANKETA: "Orlovi" ili "sokolovi" - ko će čerupati koga?

Autor:

Prvi takmičarski duel reprezentacija Srbije i Crne Gore večeras u Podgorici u 3. kolu Lige nacija. Crnogorci bez Stefana Savića, Srbija bez Kolarova, Matića, Ljajića.

Ljubiša Tumbaković je bio učitelj Mladenu Krstajiću u Patrizanu, a večeras će voditi trenersku bitku kao selektori Crne Gore i Srbije.

Srbija prvi put protiv Crne Gore da kako su se "dva oka u glavi" mirno razišla 2006. godine i odlučili da svako krene svojim putem (koji se često, gotovo svakodnevno, ponovo prepliće i susreće). Braća jedni protiv drugih, ali samo na sportskom terenu, gde i treba da bude. Van terena prijatelji, braća. Kako i treba da bude.

I Tumbaković i Krstajić "beže" od bilo kakvih političkih ili drugih vansportskih konotacija. Šef crnogorske selekcije, rođeni Beograđanin, istakao je da utakmicu doživljava i kao takmičarsku i kao bratsku, ali da svakako želi trijumf. To isto želi i Krstajić.

Crna Gora - Srbija: "Bez politike, navijači obećali"


Osim Tumbakovića i Krstajića, na terenu ćemo gledati i crnogorske igrače koji su ponikli ili igraju u srpskim klubovima, poput Stevana Jovetića, Marka Jankovića, Aleksandra Šćekića, Nebojše Kosovića...TABELA

Tabela grupe 4 nakon dva odigrana kola izgleda ovako: Crna Gora četiri boda, Srbija četiri boda, Rumunija dva boda, Litvanija nula bodova. A u 3. Kolu pored ove utakmice, Litvanija dočekuje Rumuniju.

Crna Gora je oslabljena neigranjem sjajnog defanzivca Stefana Savića, ali i Srbija ne može da računa na svoje stubove - Aleksandra Kolarova, Nemanju Matića i Adema Ljajića.

Jovetić je uoči utakmice izjavio da su prednosti Crne Gore "navijači, zajedništvo, atmosfera".

I u taboru "orlova" provejava optimizam.

SVE O UTAKMICI CRNA GORA - SRBIJA

Šta kažete, ko će da trijumfuje u bratskom duelu?


Povezano

Sve vesti