Tanjug

U Beogradu 17 ubistava, osam razrešeno

Autor:

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da se od početka godine u Beogradu dogodilo 17 ubistava sa elementima organizovanog kriminala i da je osam slučajeva do sada razrešeno.

1
A- A A+


Stefanović ističe da aktuelna vlast, za razliku od prethodne, ne pravi razliku među žrtvama i da joj je važno da se razreši svako ubistvo.

On je rekao da policija sa Tužilaštvom intenzivno radi na rešavanju još nekoliko slučajeva ubistava u prestonici i da će, prema njegovom uverenju, biti razrešeni ''relativno brzo''.

Ministar je naveo da se u periodu od 2001. do 2012. godine dešavalo 250 ubistava godišnje, a da danas opozicija često, kaže, podmeće lažne podatke i iznosi tvrdnje da u Beogradu nije razrešeno nijedno ubistvo.

''Razrešeno je osam ubistava i to mnogo bolji rezultat nego ranije. Nije dobro kada se desi i jedno ubistvo, ali u njihovo vreme su ubijani vojnici, ljudi koji su imali drugačije političko mišljenje, ubijani su istraživački novinari'', rekao je Stefanović za TV Pink.

On je kritikovao pojedine poslanike opozicije koji su, kako kaže, na pominjanje ubistva Milana Pantića i Ranka Panića napustili jučerašnju sednicu skupštinskog Odbora za odbranu i unutrašnje poslove i tako pokazali da ''im njihova smrt nije važna jer nisu bili na njihovoj strani''.

MUP: Manje kriminala, više slučajeva s drogom

Stefanović je kazao i da je odmah posle sednice jedan poslanik napisao tvit koji, kaže, nema nikakve veze sa istinom i koji je hteo da ''iskrivi ono što je Stefanović rekao''.

Ministar je naveo da su na njegovo pominjanje ubistva Milana Pantića i Ranka Panića poslanici opozicije napustili sednicu Odbora jer ''nisu želelli da slušaju imena tih ljudi''.

''To je skandalozno. Za njih, očigledno, Pantić i Panić nisu dovoljno dobri jer nisu bili na njihovoj strani, pa im njihova smrt nije važna".

Stefanović je naglasio da je jednako užasno ubistvo i Slavka Ćuruvije i Milana Pantića i da tu nema razlike.

Povezano

Sve vesti