Vučić: Jel' ovo spaljena zemlja?!

Autor:

Jel' ovo spaljena zemlja, zapitao je danas predsednik Aleksandar Vučić pokazujući na buduću halu fabrike Leoni u Kraljevu, prve posle tri decenije u tom gradu.

Vučić je to rekao u odgovor na pitanje kako vidi najavu tribine Nezavisnog društva novinara Vojvodine, u kojoj se kaže da će rezultat ove vlasti biti "spaljena" zemlja.

"Ako oni nazivaju ovo spaljenom Sbrijom, ja ovo nazivam podizanjem, obnovom Srbije, spasom za Srbiju. Ja nijednu fabriku nisam zavtvorio, a otvorio sam na deseine, stotine, na mnogo mesta. Oni ništa otvarali nisu, samo su zatvarali. Neko je tu pobrkao lončiće", poručio je on.

Srbija "posle Vučića će biti mnogo uspešnija zemlja", siguran je predsednik, jer je, kaže, mnogo uradio za nju i još će mnogo da uradi.

"Ako će često da održe takve tribine moraće još desetine hiljada tribina da održe do Srbije posle Vučića", kazao je on.

Vučić je rekao da, što se naroda tiče, oni ne treba da brinu, jer za njih niko neće da glasa.

"Jel' je spaljena Srbija ako štitite Srbiju od silovatelja, a njihovi lideri to promovišu, ili kada zatvaraju televizije. Mene napadaju kada kažem da ne treba zatvarati televizije, jer zapošljavaju ljude i plaćaju porez. A, onda kažu treba da se zatvore, jer su oni bogom dani cenzori", objasnio je on.

"Da li je to Srbija sloboda ili Srbija spaljivanja", upitao je Vučić.

Rekao je da će hala Leonija u Kraljevu izgledati veličanstveno, te dodao da smo imali i veće hale od ove, ali da su urušene, razrušene, jer su ih opljačkali.

Vučić je, povodom izjave novoizabranog člana Predsedništva BiH Željka Komšića da je za njega Kosovo nezavisno, ocenio da je ponekad bolje prećutati i da želi odgovorno da gradi odnose sa BiH.

"Srbija želi dobru saradnju sa BiH, i svom trojicom novoizabranih članova Predsedništva, sa Miloradom Dodikom, Šefikom Džaferovićem i Komšićem", podvukao je on.

Istakao je da neće da koristi svaku priliku, čak i kada je laka za sticanje političkih poena, da odgovara na tvrdnje bilo koga, iako, ističe, svakako nije naročito srećan zbog takve izjave.

Vučić kaže i da u razgovorima sa međunarodnim zvaničnicima nikada ne govori o Hrvatskoj, niti je primetio da se Srbija bavi Hrvatskom onako kako je to rekao hrvatski premijer.

Adrej Plenković je, naime, izjavio da Srbija kleveće Hrvatsku u međunarodnoj zajednici, a Vučić ističe da sa međunarodnim zvaničnicima razgovara o važnim stvarima za Srbiju, o ekonomiji, problemima sa Prištinom...:

Plenković: Srbija nas ogovara u svetu


"A, Plenković mi nije ni na pameti. Osim ako me neko ne pita, u životu ih nisam pomenuo", rekao je Vučić.

Vučić je rekao da će Srbi i Hrvati imati dobre odnose u budućnosti, što će, rekao je, jednog dana razumeti i Plenković, jer ni jedni ni drugi neće moći da opstanu ukoliko ne budu sarađivali.

Navodeći da ništa loše ne govori o Hrvatima i da nije primetio da se Srbija njima bavi, Vučić je rekao da mu se čini kao da su njega uvrstili među kandidate za neke naredne izbore u Hrvatskoj, jer ima više naslovnih strana od njihovih političara.

"Nekoliko puta sam im rekao da neću tamo da se kandidujem, da se ne sekiraju. Nek' pričaju šta hoće za Srbiju, nikakav problem", rekao je Vučić.

Povezano

Sve vesti