"Nikada više kapitalnih investicija"

Autor:

Komentarišući kritike Fiskalnog saveta da je potrebno da se više ulaže u javne investicije u zemlji, predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da se nikada više nije ulagalo u taj sektor, ali da je Savet "možda tu čak i upravu".

83
A- A A+
novac, evro, evri, strana valuta, valute, 100 evra pare valuta menjačnica Foto: MONDO/Mario Milojević

Na pitanje novinara kako komentariše izjave pojedinih analitičara da je dobro da se zapošsjavaju novi ljudi, ali da će zbog dolaska velikih trgovinskih lanaca poput Lidla mnogi ostati bez posla (u konkurentskim radnjama), Vučić je upitao:

"A, šta ja na to da kažem? Evo, i Fiskalni savet je dao sve najbolje ocene".

Govoreći o nedavnoj zamerci Fiskalnog saveta da je potrebno više ulagati u javne investicije, Vučić je rekao:

"Evo, kažu da treba više da se ulaže, da se manje povećavaju plate i penzije, a da se više ulaže u javne investicije. Mi nikada više nismo ulagali u kapitalne investicije, možda je Savet tu čak i u pravu", kazao je predsednik i pohvalio "oštrinu" Fiskalnog saveta.

Fiskalni savet: Platni razredi idu u dobrom smeru

Jedna od tema o kojoj je govorio Fiskalni savet je bila i tema zaštite životne sredine i ekologija, jer u tom sektoru može da se postigne značajan rast.

Objašnjava da, kada se iz Kolubare iz Kostolca dobije ugalj, Srbija "napravi cenu" struje koja je najjeftinija u Evropi - 4,5 evrocenti po kilovatu.

Zatim, navodi, Srbija zbog evropskih regulativa mora da se obaveže da plati devet evrocenti po kilovatu.

"Živ se pojedoh. To je ista struja, ljudi, kilovat struje je kilovat struje, a mi moramo duplo više da platimo".

Kaže da je srećan zbog izgradnje vetrogeneratora u Banatu, ali ukazuje da je "to mnogo, mnogo, skupo plaćeno".

"Ako sve tako u tim okvirima treba toliko skupo da platimo, srećan sam što nisam u vladi i što mogu samo da gledam sa strane, da vam iskreno kažem, ja sam za ovakve stvari, za fabrike za zapošljavanje ljudi, za borbu za budućnost, za nova radna mesta".

Povezano

Sve vesti