Vatrena Kolumbijka razbesnela svet! (FOTO)

Autor:

Saznajte šta je rekla kako bi naljutila transseksualnu zajednicu, misicu koja je nekada bila muškarac, organizatore takmičenja...

Valerija Morales (20) je proglašena za Mis Univerzuma Kolumbije i lepoticu koja je u najkraćem mogućem roku uspela da razbesni naciju. Razlog? Izjava da bi samo žene trebalo da se takmiče na izborima za mis.

Odnedavno je učešće dozvoljeno transrodnim osobama, ali ne i majkama s decom što je Valerija, u intervjuu na nacionalnoj televiziji i zamerila organizatorima takmičenja lepote.

Ona je mis Srbije! FOTO

I sada, kada je najlepša žena Kolumbije progovorila na ovu temu i rekla šta misli - bolje da nije!

"Ovo takmičenje bi trebalo da bude za žene koje su rođene kao žene", rekla je Valerija, misleći na trans lepoticu Anđelu Pons (26), koja je u julu ove godine krunisana za Mis Univerzuma Španije.

"Mislim da bi takmičenja lepote, poput ovog za Mis Univerzuma, trebalo da bude organizovano isključivo za žene koje su rođene kao žene, što ne ide u prilog Ponsovoj. Trebalo bi da je poštujemo, ali ne i delimo takmičenje s njom".

Izjava lepe Valerije Morales data je nacionalnoj televiziji, nakon čega se oglasila i pomenuta učesnica i rekla "Ja sam žena i zaslužujem poštovanje. Recite i drugima da me poštuju, pošto ja imam pravo da učestvujem u izboru".

Moralesova se ubrzo, verovatno zbog pritiska javnosti i osuđujućih reakcija LGBT udruženja, izvinila. S druge strane, veliki deo javnosti aplaudira Moralesovoj što je rekla "istinu".

Šta vi kažete?

Povezano

Sve vesti