Tramp: Oštetio sam Kinu, i još ću!

Predsednik SAD Donald Tramp je izjavio danas da su njegove ekonomske i trgovinske mere uspele da nanesu štetu kineskoj ekonomiji, i da mu preostaje još dosta posla.

7
A- A A+

"Građani Kine su predugo živeli isuviše dobro. Imam još mnogo toga da uradim", izjavio je Tramp u intervjuu za konzervativnu TV mrežu Foks njuz.

Tramp je u januaru počeo da uvodi carine na uvoz kineske robe, u vrednosti od nekoliko stotina milijardi dolara, na šta je Peking odgovorio uvođenjem carina na uvoz robe iz SAD.

Direktor Federalnog istražnog biroa (FBI), Kristofer Rej, juče je izjavio da Kina predstavlja "najširu, najkomplikovaniju i najdugotrajniju" pretnju po SAD i da vodi kampanju vršenja velikog uticaja na glasače u Americi pred izbore u novembru.

Mogerini: Svet je ugrožen, Evropa ga mora spasiti

On je rekao da Kina pokušava "da dođe do tajnih informacija o američkoj trgovini, do ideja i inovacija Vašingtona, koristeći svaki put prošireni niz nekonvencionalnih metoda kako bi ostvarila svoje ciljeve".

Tramp: Sevale su varnice... a onda se rodila ljubav

Rej je upozorio da bi "ekonomsko špijuniranje" koje Kina sprovodi moglo da utiče na kompanije u svim sektorima američke ekonomije, prenela je Raša tudej (RT).

SAD su uvele sankcije i vojnoj industriji Kine zbog saradnje Pekinga sa Rusijom.

Peking je upozorio Vašington na posledice koje će se pojaviti "ukoliko ne ispravi grešku".

Tagovi:

Povezano

Sve vesti