Milutin Vujičić

Voždovac ima novog "pika" umesto Stolice

Iako je bio "već viđen" u Zaplanjskoj, Iliji Stolici je u ovom trenutku prioritet inostranstvo... Voždovac ipak ima rešenje za mesto šefa stručnog štaba.

6
A- A A+
voždovac, stadion Foto: MONDO/ Goran Sivački

Više od dve nedelje prošlo je otkako je Voždovac smenio Branka Vojinovića i počeo intenzivne pregovore sa Ilijom Stolicom, ali na kraju, ipak, ništa od ponovne saradnje!

Stolica (40) je bio "već viđen" u Zaplanjskoj ulici, međutim odlučio je da se zahvali Voždovcu na ponudi jer mu je u ovom trenutku trenerske karijere prioritet inostranstvo, a ne povratak u srpski fudbal.

Iz rukovodstva "zmajeva" nisu krili da bi želeli da se ponovi saradnja sa Stolicom, dali su mu vreme da razmisli, ali na kraju moraju da se okrenu drugim opcijama...

MONDO saznaje da je prvi "pik" za trenera "zmajeva" sada Aleksandar Linta (42), nekadašnji pomoćnik Ilije Stolice u Voždovcu, Vojvodini i Olimpiji, a potom i šef stručnog štaba šampiona Slovenije.

Linta je preuzeo Olimpiju posle smene Stolice, ali iako je napravio pomak i eliminisao Helsinki u kvalifikacijama za Ligu Evrope - i njega je Milan Mandarić ubrzo smenio posle poraza od Spartaka iz Trnave u narednoj rundi ovog takmičenja.

To mu je bio prvi samostalni trenerski posao na kome se zadržao sedam mečeva.

Aleksandar Linta, koji je najveći deo fudbalske karijere proveo na Islandu, dobro je upoznat s radom u Voždovcu u kom je i započeo trenersku karijeru i vodio omladince "zmajeva", a potom od 2016. bio pri prvom timu kao asistent.

Voždovac posle 11 odigranih kola ima svega 11 bodova, a prvi meč posle reprezentativne pauze igra protiv Mladosti iz Lučana.

Povezano

Sve vesti
youtube/mondomondo rss
Mondo svudaMobilna verzija
Info
Sport
Zabava
Magazin
MobIT
Servisi
© 2005-2019 Mondo. Sva prava zadržana.