Trifunović: Kriminalistička policija upala u fondaciju

Autor:

Glumac i osnivač fondacije "Podrži život" Sergej Trifunovi" objavio je danas na svom Twitter nalogu da je kriminalistička policija upala u prostorije fondacije.

124
A- A A+
Sergej Trifunović Foto: Mondo/Stefan Stojanović Sergej Trifunović

"Došla nam je kriminalistička policija, odsek za organizovani kriminal! Fini ljudi, šta će, rade svoj posao...", napisao je Trifunović.

On je dodao da nije bio prisutan, ali da su mu to prenele kolege iz fondacije.

Savet za monitoring, ljudska prava i borbu protiv korupcije "Transparentnost" Tužilaštvu za organizovani kriminal je podneo krivičnu prijavu protiv Sergeja Trifunovića, predsednika Upravnog odbora Fondacije "Podrži život" i Ratomira Antonovića, upravitelja Fondacije "Podrži život", zbog osnovane sumnje da su izvršili krivično delo teške prevare u vezi sa krivičnim delom zloupotreba položaja odgovornog lica.

Glumac Sergej Trifunović do sada je više puta rekao da se novac koji se prikuplja u fondaciji "Podrži život" ne zloupotrebljava, već se isključivo koristi za lečenje bolesne dece. Kaže i da jedan tabloid ima za cilj diskreditovanje humanitarne organizacije, čiji je rad, kako je naveo, u potpunosti legalan. On je više puta pozvao nadležne organe da dođu u Fondaciju "Podrži život" i da detaljno pregledaju celokupno poslovanje.

Povezano

Sve vesti