Krokodil zgrabio ženu!

Autor:

Australijska policija saopštila je da je pronađeno telo žene iz lokalne aboridžinske zajednice nakon što su snage reda primile izveštaj o napadu krokodila na severu zemlje.

13
A- A A+
krokodil Foto: MONDO, Petar StojanovićPolicija je saopštila da je žena lovila ribu sa članovima svoje porodice dok je bila "do pojasa u vodi" u mestu Arnhem Lend u trenutku kada ju je životinja zgrabila.

Jedan član porodice čuo je pljuskanje vode i primetio da je ona nestala, preneo je AFP.

Policija je kasnije potvrdila da su telo i krokodil pronađeni manje od kilometra od mesta napada. Životinju su usmrtili pripadnici lokalne zajednice, koji su potom izvukli telo.

U saopštenju se navodi da još nije utvrđeno koja je vrsta krokodila odvukla ženu.

Pored slatkovodnih krokodila, u Australiji žive i ozloglašeni morski krokodili, koji mogu da narastu u dužinu do sedam metara.

Broj morskih krokodila značajno je porastao od kada su 1971. godine proglašeni za zaštićenu vrstu. Nedavni napadi na ljude pokrenuli su debatu o kontrolisanju njihovog broja.

Ovi krokodili u proseku godišnje ubiju dvoje ljudi u Australiji.

AP navodi da se poslednji napad krokodila na ljude sa smrtnim ishodom desio u oktobru prošle godine kada je dementna 79-godišnja pacijentkinja ubijena nakon što je odlutala iz staračkog doma u Port Daglasu u Kvinslendu.

POTERA: U bekstvu krokodil koji je pojeo babu

Povezano

Sve vesti