Sportski rekviziti za učenike OŠ "Drinka Pavlović"

Predstavnici republičkih i gradskih vlasti uručili su danas beogradskoj Osnovnoj školi "Drinka Pavlović" komplet sportskih rekvizita.

0
A- A A+

Akcija opremanja sportskom opremom i rekvizitima osnovnih i srednjih škola širom Srbije nastavljena je danas, posetom predstavnika republičkih i gradskih vlasti Osnovnoj školi "Drinka Pavlović" u Beogradu.

Ovoj školi je dodeljen komplet koji sadrži set golova, set košarkaških tabli, odbojkašku mrežu kao i 40 lopti za fudbal, košarku, odbojku i rukomet.

Do sada je opremljeno 95 škola a planirano je da se u narednom periodu opreme još 84 škole.  

"Cilj je da se sport učini dostupnim svima, da poboljšamo osnovne uslove za bavljenje sportom i da sport bude izbor svakog deteta. Rekreacija i fizička aktivnost treba da postanu sastavni deo života i navika svakog deteta, a ne samo dece koja su u sportskim takmičenjima klubova", izjavio je državni sekretar u Ministarstvu omladine i sporta Predrag Peruničić.

Odbornik u Skupštini grada Beograda Radoslav Marjanović istakao je da je nakon Osnovne škole "Braća Baruh", Osnovna škola "Drinka Pavlović" druga škola u centralnoj beogradskoj opštini Stari grad koja je dobila sportsku opremu i sportske rekvizite.

Za Marjanovića je ovaj čin bio bio dodatno emotivan.

"Kao bivšem učeniku 'Drinke' veliko mi je zadovoljstvo što sam u prilici da na ovaj način doprinesem svojoj školi i osnovcima koji trebaju da imaju bolje uslove za bavljenje sportom nego što je to moja generacija imala. Zbog toga je važno da svi nivoi vlasti funkcionišu kao dobar tim", rekao je on. 

Stručni saradnik Saveza za školski sport Srbije Miloš Milić je izjavio da projekti koje Savez i Ministarstvo omladine i sporta realizuju imaju za cilj da edukuju, motivišu i aktiviraju decu da se rekreativno bave sportom i da kroz fizičku aktivnost i druženje usvoje sportske vrednosti koje smatramo veoma važnim za razvoj svakog pojedinca u našem društvu.

Direktor Osnovne škole "Drinka Pavlović" Jole Bulatović se zahvalio na donaciji i izjavio da je važno da se u kontinuitetu unapređuju uslovi za učenike i da je upravo ovo jedan od načina da se to i ostvari.

Povezano

Sve vesti