Putin opet dolazi u Srbiju, evo i kad!

Autor:

"Za našu zemlju je čast da ponovo ugosti Putina, kojem ćemo pokazati svu širinu srpskog gostoprimstva," rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Aleksandar Vučić primio je ambasadora Rusije Aleksandra Čepurina, koji mu je preneo predlog ruskog predsednika Vladimira Putina da poseti našu zemlju u januaru sledeće godine.

Vučić je rekao da je za Srbiju izuzetna čast da ponovo ugosti Putina i da će Beograd pokazati svu širinu srpskog gostoprimstva.

Sa ambasadorom Čepurinom je dogovoreno da odmah počnu pripreme za dolazak ruskog predsednika u Beograd, kako bi poseta potvrdila tradicionalno prijateljstvo dveju zemalja i bratstvo dvaju naroda.

Tim povodom je najavljeno da će uskoro biti održana sednica Mešovitog međuvladinog komiteta za saradnju, kako bi se pripremili konkretni zajednički projekti u oblasti ekonomske saradnje, a u interesu povećanja trgovinske razmene između Srbije i Rusije i njihovog ekonomskog napretka.

Vučić je rekao da je veoma počastvovan što je ponovo imao priliku da u Moskvi razgovara sa Putinom.

Srpski predsednik i ruski ambasador su razmotrili rezultate te posete i ocenili da je bila od velikog značaja za dalji razvoj svestrane saradnje dveju zemalja.

Dvojica sagovornika su razgovarali i o regionalnoj situaciji, uz očekivanje da će svi na zapadnom Balkanu ostati posvećeni miru i stabilnosti.

Vučić je rekao da će Srbija uvek težiti dobrim odnosima i saradnji u regionu, navodi se u saopšternju.

Povezano

Sve vesti