Reakcije na optužbe: Zvezda ljuta, PSŽ začuđen

Autor:

U oba kluba neprijatno iznenađeni pisanjem "L'Ekipa".

47
A- A A+
Vest uglednog "L'Ekipa" da je neko od čelnika Crvene zvezde pokušao da se kladi na poraz crveno-belih tačno pet golova razlike od Pari Sen Žermena uzdrmala je sportsku javnost u Srbiji i Francuskoj, a navodno je zvanična istraga UEFA u toku.
Oba kluba ubrzo su se oglasili zvaničnim saopštenjima. Parižani preko onih koji su i plasirali ovu informaciju u javnost, a crveno-beli su dostavili saopštenje srpskim medijima.

U njemu navode:

"FK Crvena zvezda sa najvećom dozom ljutnje i gnušanja odbacuje današnje pisanje francuskog lista L’ekip vezano za sumnje u ishod rezultata utakmice Pari Sen Žermen - Crvena zvezda i umešanosti bilo koga iz FK Crvena zvezda u eventualne nečasne radnje. Navodi iz tog teksta mogu naneti veliku štetu ugledu i renomeu našeg kluba i zato FK Crvena zvezda insistira i kod UEFA i kod nadležnih istražnih organa u Srbiji i u Francuskoj da ove sumnje istraže do kraja i da se dođe do istine. Današnje tehnologije i razni drugi mehanizmi su toliko napredovali da je prosto nemoguće da ovaj eventualni slučaj ostane nerazjašnjen. FK Crvena zvezda očekuje da se do istine o svemu ovome mora doći u što kraćem roku i da se mora skinuti bilo kakva sumnja o umešanosti bilo kojeg člana našeg kluba u eventualne nečasne radnje".

Francuzi su poručili sledeće:

"Sa čuđenjem i ogorčenošću primamo informaciju koju ste podelili s nama. Ni u jednom trenutku, niko od članova kluba nije imao bilo kakve razgovore osim onih standardanih vezanih za organizaciju meča, sastanke povodom toga, posete i ostale protokolarne stvari na marginama utakmice. Ovom prilikom, Pari Sen Žermen podseća na svoju posvećenost osnovnim principima sporta, integriteta takmičenja i posledičnim odbacivanjem bilo koje radnje koja bi mogla dovesti u pitanje taj integritet".

Da li će se i UEFA oglasiti ovim povodom, ostaje da vidimo kada navodna istraga bude završena.

Podsetimo, duel Pari Sen Žeremen - Crvena zvezda igran je 3. oktobra u okviru drugog kola Lige šampiona, a završen je pobedom domaćeg tima 6:1.

Povezano

Sve vesti