Džikić: Ne može ovako, moramo da imamo hijerarhiju

Autor:

Trener Budućnosti nakon poraza od Armanija na startu Evrolige (71:82), istakao da njegov tim nije bio bez šansi ali imao i nekoliko ozbiljnih zamerki.

27
A- A A+
Džikić Foto: MONDO/Filip Filipović

Trener Budućnosti Aleksandar Džikić rekao je da je njegova ekipa na meču protiv Armanija na startu Evrolige potrošila mnogo energije jureći prednost protivnika.

"Uspevali smo da se vratimo ali i potrošili dosta energije. Imali smo prilika da preokrenemo, ali ih nismo iskoristili. Dešavale su nam se i neke bezvezne greške, da se okliznemo četiri puta, protivnik nijednom. Armani ima takve igrače koji te kazne i za malu grešku", prokomentarisao je Džikić.

On je zamerio svojim izabranicima na igri u napadu.

"Mi nemamo kvalitet bez koncepta i ne možemo da igramo u stilu - hajde da ih kaznimo. Moramo da igramo tako da u svakom trenutku znamo šta radimo. I u prvih i u poslednjih šest sekundi. Moramo da imamo hijerarhiju", rekao je Džikić.

Izvor: Youtube/Euroleague

I igra u defanzivi imala je manjkavosti.

"Na ovom nivou takmičenja odbrana mora da se igra na najvišem nivou. Nikako da neko ne može da je igra", dodao je Džikić.

Jedno od pojačanja Budućnosti ok kojih se mnogo očekuje, Amerikanac Koti Klark, proveo je na terenu više od 22 minuta ali se nije upisao u strelce.

"Koti je bio kolateralna šteta u napadu. On je odradio dobar posao u odbrani na Micovu. Moja i greška organizatora igre je što mu ne napravimo više prostora za poene. Nije mu svejedno što je ovako. Mnogo mu je stalo da opravda naša očekivanja", prokomentarisao je Džikić.

Povezano

Sve vesti