ZVANIČNO: Anri se vraća u Kneževinu!

Autor:

Monako dobio novog trenera.

4
A- A A+

Kao centarfor je ostavio sjajan utisak u Monaku, a videćemo kako će se snaći u ulozi trenera. Posle igračke, Tjeri Anri rešio je da i samostalnu trenersku karijeru započne u Monaku.

Vest koja je danima kružila Evropom, konačno je postala i zvanična, a prvo obraćanje medijima u novoj ulozi, nekadašnji reprezentativac Francuske imaće u ponedeljak.

Ugovor sa "kneževima" potpisao je na tri godine.

Podsetimo, Anri je doveden umesto Leonarda Žardima, koji je tokom pet godina na klupi uspeo da vrati Monako u vrh francuskog fudbala, međutim, ove sezone - posle rasprodaje najboljih igrača, koji su 2017. vratili titulu u Monte Karlo nakon 17 godina i, takođe, stigli do polufinala Lige šampiona - usledio je dramatičan pad, pa se ekipa trenutno nalazi tek na 18. mestu Lige 1.

Nadaju se u klubu da će proslavljeni fudbaler uspeti da trgne igrače i prekine seriju od 10 uzastopnih utakmica bez pobede.

Anri je trenersko iskustvo sticao kao pomoćnik selektora Belgije, Roberta Martineza, kojem je pomagao kroz kvalifikacije, kao i na Svetskom prvenstvu u Rusiji prošlog leta.

Povezano

Sve vesti