Rumuni pišu: Pobeda protiv Srbije je obavezna

Autor:

"Orlovi" u nedelju od 15 časova igraju važnu utkamicu za prvo mesto u svojoj grupi Lige nacija, a evo šta o predstojećem duelu pišu rumunski mediji.

1
A- A A+
aleksandar mitrović Foto: MN Press

Rumunski mediji, posebno sportski, opširno najavljuju utakmicu između njihove selekcije i Srbije (nedelja, 15 časova) i ocenjuju da je odlučujuća u borbi za prvo mesto Grupe 4 Divizije C Lige nacija.

"Gazeta" pod naslovom "Zašto moramo da pobedimo Srbiju?" ističe da su tri boda obavezna, ukoliko Rumunija želi da osvoji grupu. Naime, naši predstojeći domaćini trenutno imaju dva boda manje i ukoliko ne pobede, moraće da se nadaju kiksu "orlova", umesto da zavise od svojih rezultata.

U novembarskom terminu Srbija dočekuje Crnu Goru i Litvaniju, a Rumunija gostuje u Crnoj Gori i dočekuje Litvaniju.

Mediji ističu da je rumunski tim i u Beogradu bio blizu pobede, a posebno apostrofiraju činjenicu da Srbija dolazi bez Aleksandra Kolarova i Nemanje Matića.

Istovremeno, nadaju se da će selektor Kozmin Kontra pronaći rešenje za Aleksandra Mitrovića, dvostrukog strelca u Beogradu kada je bilo 2:2, ali i pre nekoliko dana u Podgorici kada su "orlovi" pobedili Crnu Goru 2:0.

Utakmica između Rumunije i Srbije igra se u nedelju u Bukureštu od 15 sati.

Povezano

Sve vesti