IGRANJE VATROM: Četiri lažne prijave otmice dece

Autor:

Temeljnim proverama prijavljenih pokušaja otmica dece u Novom Pazaru i Rumi utvrđeno je da je u sva četiri slučaja reč o lažnim prijavama, izjavio je danas predstavnik Uprave policije Ranđel Milošević.

1
A- A A+

kombi, zatamnjena stakla Foto: Mondo/ Stefan Stojanović

Milošević apeluje na sve, naročito roditelje i nastavnike, da ne šire neproverene informacije koje uznemiruju, pre svih samu decu.

Policija je preduzela sve mere iz svoje nadležnosti na rasvetljavanju svih okolnosti prijava pokušaja otmica dece u petak u Novom Pazaru i Rumi, naveo je Milošević u pisanoj izjavi.

Novopazarska policija je u vezi prijave otmice dečaka od 10 godina utvrdila da navodi o događaju sa dvojicom mladića u crvenom automobilu nisu tačni, saopštio je on.

Kako je naveo, dečak je u razgovoru sa roditeljima i nadležnim službama izjavio da je zakasnio na čas sa odmora i da bi opravdao kašnjenje u školu setio se priče koju je prethodni dan čuo o navodnim pokušajima otmica u Novom Pazaru iz razgovora učiteljice i njegove majke.

Izmišljena otmica devojčice u Novom Sadu

Povodom prijave pokušaja otmice devojčice od 11 godina kojoj je navodno mladić iz crvenog automobila nudio čokolade i insistirao da uđe u vozilo, pregledom video nadzora utvrđeno je da se pokušaj otmice nije dogodio, ističe Milošević.

Novosađani snimali lažne otmice za YouTube!?

Takođe, dodaje, da je i sedmogodišnja devojčica koju je navodno stariji čovek, nudeći joj slatkiše, pokušao da namami u beli kombi, naknadno navela da je izmislila događaj i da je prethodnih dana čula priču u školi od drugara.

Osim ovih slučajeva u Novom Pazaru, u Rumi smo imali prijavu pokušaja otmice devojčice (15), ali je utvrđeno da je vozilo prošlo pored nje i da nije bilo nikakvog ni fizičkog ni verbalnog kontakta, naveo je Milošević, ističući da policija postupa u svim prijavljenim slučajevima sa velikom pažnjom i odmah preduzima sve neophodne mere.

Povezano

Sve vesti